Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων δήμων στη Λεωφόρο Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε δήμους της περιοχής μας  το πρωί της Τρίτης στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους ενάντια στα μέτρα που περικόπτουν τους μισθούς τους, και φέρνουν την εργασιακή εφεδρεία και κατά συνέπεια απολύσεις και στους δήμους.
Η κινητοποίηση της Τρίτης ξεκίνησε με δύο πορείες επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, η μια ξεκίνησε από τη διασταύρωση του Τροχονόμου και η δεύτερη από το ύψος του κινηματογράφου “Τρία Αστέρια”. Με τα αντικυβερνητικά και αντιμνημονιακά συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα, οι δύο πορείες συναντήθηκαν και ενώθηκαν στη διασταύρωση της Λ. Ηρακλείου με την οδό 28η Οκτωβρίου και οι συγκεντρωμένοι κάνοντας έναν κύκλο γύρω από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Ρίμινι, Ελ. Βενιζέλου και τη Λ. Ηρακλείου κατέληξαν στην πλατεία Σημηριώτη. Εκεί σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των σωματείων.
“Μας διαλύουν τις ζωές. Δεν σταματούμε. Θα τους ανατρέψουμε” ήταν το σύνθημα του προέδρου του σωματείου του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Νίκου Αδαμόπουλου. Η Πρόεδρος του σωματείου του Ηρακλείου, κα Κική Καραγεώργου ενημέρωσε για την απόφαση των εργαζομένων για συνέχιση των καταλήψεων δημοτικών χώρων στο Ηράκλειο μέχρι και την Παρασκευή οπότε και θα επανεξεταστεί η στάση τους. “Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση δεν χαρίζουμε τίποτα. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την Ανατροπή” ήταν το κάλεσμα της.
Ο ταμίας του σωματείου Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Ευστάθιος Ταξιάρχης, ζήτησε να αναπτυχθούν και άλλες δράσεις και υπογράμμισε πως όποιος εργαζόμενος κρατήσει παθητική στάση το επόμενο διάστημα “θα είναι μέρος του προβλήματος. Σημαίνει ότι δέχομαι την πολιτική της κυβέρνησης”.  Από το σωματείο εργαζομένων της Μεταμόρφωσης η κα Χρύσα Πιπέρη είπε πως το σωματείο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και θα αποφασίσει σύντομα για την περαιτέρω στάση του. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Αδαμόπουλο να καλεί τους εργαζόμενους να βοηθήσουν στην περιφρούρηση του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ στη Φυλή, όπου θα συμμετέχουν και τα σωματεία της περιοχής μας.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ