Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Καταλήψεις και πορείες διαμαρτυρίας σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Κύμα καταλήψεων και κινητοποιήσεων μαθητών και εκπαιδευτικών σαρώνει και τα σχολεία της περιοχής μας αυτές τις ημέρες με κυρίαρχο αίτημα να σταματήσει η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Αιχμή του δόρατος στις κινητοποιήσεις είναι το γνωστό ζήτημα της μη έγκαιρης έκδοσης βιβλίων, ενώ υπάρχουν και άλλα αιτήματα, όπως η κάλυψη των κενών στους εκπαιδευτικούς και στις υποδομές.
Οι μαθητές λυκείων και γυμνασίων της Νέας Ιωνίας βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου βροντοφωνάζοντας την αντίδρασή τους στις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και υπέρ της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πορεία οι μαθητές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα (με τους πολιτικούς μας και την Υπουργό Παιδείας να έχουν την τιμητική τους πέρασαν από τη Λεωφόρο Ηρακλείου για να κάνουν στη συνέχεια μια στάση  μπροστά στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας που βρίσκεται στην οδό Ελ Αλαμέιν. Εκεί προς στιγμήν επικράτησε μια μικρο-ένταση με κάποιους θερμόαιμους να πετούν νεράντζια προς τα γραφεία αλλά με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων μαθητών δεν υπήρξε συνέχεια. Πάντως, αρκετοί από τους πολίτες που συναντούσαν μπροστά τους την πορεία δεν δίσταζαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα των παιδιών.

• Διαμαρτυρία μαθητών του Ηρακλείου
Μαθητές των λυκείων του Ηρακλείου μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη προς το Υπουργείο Παιδείας.
Σχετικό ψήφισμα με αποδέκτη την Υπουργό Παιδείας εξέδωσαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Γράφουμε για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας απέναντι σε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στα δημόσια Σχολεία όπως και στο δικό μας όπως άλλωστε και εσείς η ίδια γνωρίζετε εκτός από το γνωστό πρόβλημα των βιβλίων, που οφείλουμε να ομολογήσουμε, αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό και στις υποδομές του σχολείου.
Επιπρόσθετα εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι η εκπαίδευση δεν είναι δωρεάν και ότι πλέον ακόμη και τα παιδιά του δημοτικού κάνουν φροντιστήρια. Το καινούργιο κόλπο με τα βιβλία μήπως είναι το μήνυμα για να προωθηθεί η ιδιωτική εκπαίδευση;”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ