Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Προωθείται λύση για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εύρεσης οικοπέδων τα οποία θα δοθούν στις οικογένειες που σήμερα μένουν στα δύο κτίσματα που βρίσκονται εντός του περιβάλλοντος χώρου του Αδριάνειου Υδραγωγείου με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Υπουργείου Υγείας.
Τα κτίσματα αυτά μπορεί να είναι αυθαίρετα αλλά ανήκουν σε απογόνους προσφύγων που έχουν δικαίωμα προσφυγικής αποκατάστασης, όπως ενημέρωσε το www.xtypos.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, κ. Τάκης Κωστάκης, που είναι σε επαφή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να βρεθούν οικόπεδα του Υπουργείου στη Νέα Ιωνία τα οποία στη συνέχεια θα παραχωρηθούν στις δύο οικογένειες. Ήδη μάλιστα έχει βρεθεί ένα οικόπεδο για τη μια οικογένεια, ενώ ο Δήμος έχει προτείνει τρία άλλα οικόπεδα που ανήκουν στο Υπουργείο για να παραχωρηθούν στη δεύτερη. Η αποκατάσταση των κατοίκων είναι μείζονος σημασίας καθώς θα δώσει την ευκαιρία να κατεδαφιστούν τα κτίσματα και να αξιοποιηθεί καλύτερα το σύνολο του χώρου.

Η κατεδάφιση των κτισμάτων άλλωστε είναι μια από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Υπουργείο Πολιτισμού (που είχε κάνει αυτοψία στο χώρο στις αρχές του έτους) για να προχωρήσει στην αποκατάσταση και ανάδειξη του σημαντικότερου αρχαίου μνημείου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, βάσει μελέτης που έχει γίνει. Όταν λοιπόν κατεδαφιστούν τα κτίσματα, θα μπορέσει ο Δήμος να συζητήσει με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη διαχείριση ολόκληρου του χώρου μέχρι την παλαιά Δεξαμενή πάνω από τη Λεωφόρο. “Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο περιπάτου και αναψυχής. Να αξιοποιήσουμε και το θεατράκι που υπάρχει εκεί” δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Κωστάκης. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ