Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Έτοιμος ο κόμβος έξω από το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο τελικό στάδιο περνάει το έργο του Δήμου Νέας Ιωνίας για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων της Ελευθερούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος “Πράσινη Ζωή στην Πόλη”.
Ήδη έχει παροδοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος στη διασταύρωση των οδών Γυμνασίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης (έξω από το παλαιό κτίριο του ΙΚΑ) που κατασκευάστηκε ούτως ώστε να διοχετευτεί από εκεί η κυκλοφορία προς Ελευθερούπολη και Καλογρέζα και να καταστεί εφικτή η πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ από την οδό Βρυούλων μέχρι τη Χρ. Σμύρνης. 

Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Τάκης Κωστάκης, το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή ρύθμιση και να ξεκινήσει η πεζοδρόμηση είναι η αυτοψία από τον ΟΑΣΑ ούτως ώστε να ανάψει το πράσινο φως για να διέρχεται από τη Χρ. Σμύρνης η λεωφορειακή γραμμή 602.  Πάντως, το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας στη γραμμή του Περισσού έχει κάνει το τεστ χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς θα χρειαστεί να τροποποιηθεί και το δικό του δρομολόγιο.  Με την πεζοδρόμηση της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ θα επιτευχθεί ο στόχος της ενοποίησης του Οικοδομικού Τετραγώνου 150 με την πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Και όταν βέβαια δημιουργηθεί το πάρκο στο Ο.Τ. 150 (πάνω από το υπόγειο γκαράζ) θα υπάρχει ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της Νέας Ιωνίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον πεζόδρομο θα επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο αυτοκίνητα για τις ανάγκες της εκκλησίας (κηδείες, γάμοι κλπ) όπως βέβαια και οχήματα για έκτακτες ανάγκες (πυροσβεστικό, ασθενοφόρο κλπ).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ