Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Tην επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν αναφορικά με τη λειτουργία του ΙΚΑ ζητάει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας και Πέριξ.
να από αυτά τα προβλήματα, όπως έχει υπογραμμίσει και ο Χ-τύπος σε ρεπορτάζ του, είναι η πρόσβαση στο νέο κτίριο των ιατρείων του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας στην οδό Αλέκου Παναγούλη.  Η νέα δημοτική αρχή έχει προσπαθήσει να δώσει λύσεις με την αναδιοργάνωση των υπαρχόντων δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας και με παρεμβάσεις γύρω από το κτίριο (μονοδρομήσεις, πινακίδες, πεζοδρόμια), αλλά βέβαια υπάρχουν ακόμα προβλήματα. Οι συνταξιούχοι σε υπόμνημα που κατέθεσαν προς το Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση και το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζουν πως η Δημοτική Συγκοινωνία δεν εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους που θέλουν να μεταβούν στο νέο κτίριο του ΙΚΑ και ειδικά αυτούς που μένουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.  Ο Σύνδεσμος θυμίζει ότι ο Διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε πρόσφατη συνάντηση, είχε υποσχεθεί ότι θα μεσολαβήσει στην ΕΘΕΛ προκειμένου να διαθέσει λεωφορείο για να καλυφθούν αυτές τις ανάγκες. “Δυστυχώς πέρασε πολύς χρόνος και ακόμα δεν είδαμε τίποτα” σημειώνει ο Σύνδεσμος που ζητάει την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για να δοθεί λύση στο πρόβλημα όπως επίσης και να λειτουργήσει το δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας στις 4 μ.μ. Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων, πάντως, σημείωσαν στο Χ-τύπο για το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας πως επιθυμούν να υπάρχει σύνδεση του παλαιού κτιρίου του ΙΚΑ με το καινούργιο και να πυκνώσουν τα δρομολόγια. 

• “Θα έρθουμε με μαύρες σημαίες αν δεν βρεθούν λύσεις” 

Παρέμβαση για το θέμα έκανε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ, κα Δέσποινα Βενετσανοπούλου, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας μελών του συλλόγου. Η κα Βενετσανοπούλου “υποσχέθηκε” ότι αν δεν βρεθούν   άμεσα λύσεις στα γνωστά προβλήματα πρόσβασης και μεταφοράς προς το νέο κατάστημα του ΙΚΑ,  οι συνταξιούχοι θα επισκεφτούν το Δημαρχείο κρατώντας μαύρες σημαίες. Πιο συγκεκριμένα, η δραστήρια Πρόεδρος μιλώντας προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας έθεσε το ζήτημα της απόκτησης ενός ακόμα λεωφορείου από την ΕΘΕΛ. Επίσης, ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση  για το τι μέλλει γενέσθαι με το παλιό κτίριο του ΙΚΑ. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει ζητηθεί από τον κ. Σπυρόπουλο να βοηθήσει το Δήμο στο θέμα του λεωφορείου με το Διοικητή του ΙΚΑ να έχει διαβεβαιώσει πως θα μεσολαβήσει. “Από εκεί και πέρα, να σας ενημερώσω ότι τον Απρίλιο η ΕΘΕΛ πραγματοποιεί πλειστηριασμούς και ίσως καταφέρουμε να πάρουμε με αυτόν τον τρόπο ένα λεωφορείο. Όμως, έτσι κι αλλιώς έχουμε προβλέψει στον Προϋπολογισμό του Δήμου την αγορά ενός λεωφορείου. Οπότε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Δήμος θα αποκτήσει το λεωφορείο που χρειάζεται. Για το θέμα του παλιού κτιρίου του ΙΚΑ και εμείς είμαστε εν αναμονή, καθώς δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση” Παρέμβαση έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Θοδωρής Χαμαλίδης, ο οποίος πρότεινε να εξεταστεί το ζήτημα της τροποποίησης των υπαρχόντων λεωφορειακών γραμμών ώστε να γίνουν πιο χρήσιμες προς το επιβατικό κοινό. Παράλληλα, ζήτησε να είναι παρούσα η Δημοτική Αστυνομία στο ΙΚΑ τις πρωινές ώρες όταν υπάρχει και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο παρατράγουδο στον επικίνδυνο δρόμο μπροστά από το υποκατάστημα.  Σχετικά με τις γραμμές του ΟΑΣΑ ο κ. Γκότσης σημείωσε ότι θα ήταν καλό αν μπορούσε να υλοποιηθεί η πρόταση του κ. Χαμαλίδη αλλά παράλληλα σχολίασε πως από τη στιγμή που στόχος της κεντρικής διοίκησης είναι η μείωση των λεωφορειακών γραμμών μάλλον θα είναι αδύνατο η Νέα Ιωνία να αποτελέσει εξαίρεση.  

• Προβλήματα λόγω της  έλλειψης προσωπικού

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία είναι η μακρά αναμονή για τις εξετάσεις αίματος καθώς απαιτείται περισσότερο από ένας μήνας για να κλειστεί ραντεβού, όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος που σημειώνει πως στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας κλείνονται ραντεβού για εξετάσεις αίματος και για ασφαλισμένους από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Προβληματική παραμένει και η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού με γιατρό μέσα από το τηλεφωνικό κέντρο 184 με τους ασφαλισμένους να περιμένουν πολλές φορές και ολόκληρη ώρα για να μιλήσουν με κάποιο τηλεφωνητή.  Ο Σύνδεσμος διαμαρτύρεται και για το γεγονός πως παραμένει αχρησιμοποίητο ένα σύγχρονο μηχάνημα μέτρησης οστικής μάζας στο κτίριο της οδού Χρ. Σμύρνης λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να στέλνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ή μακρινά υποκαταστήματα του ΙΚΑ. “Χρόνια πληρώναμε εμείς οι συνταξιούχοι, και τώρα οι εργαζόμενοι, από το μικρό μας μισθό για την ιατρική μας περίθαλψη και όταν τη χρειαζόμαστε μας την προσφέρουν μ’ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο…” καταγγέλλει ο Σύνδεσμος που προειδοποιεί πως δεν θα αφήσει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και θα παλέψει για να προσληφθεί ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό για τις αιματολογικές εξετάσεις, εξειδικευμένο προσωπικό για το μηχάνημα οστικής μάζας αλλά και περισσότεροι υπάλληλοι για το 184.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ