Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Τι κρύβει η φορολογική δήλωση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα δεδομένα ισχύουν από φέτος στην φορολογία φυσικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων. Στον Χ-Τύπο που κυκλοφορεί θα βρείτε παραδείγματα για την φορολόγηση των επαγγελματιών από διάφορες πηγές εισοδήματος (ελεύθερο επάγγελμα, ενοίκια κτλ), αλλά και ανάλυση από το φοροτεχνικό Νίκο Μπαρμπούνη για το τι πρέπει να προσέξετε στην συμπλήρωση της δήλωσης.

Υποβολή Ε1
Διαθέσιμο είναι πλέον το σύστημα του TaxisNET για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, η οποία από φέτος θα διαρκέσει από τις 20/03 έως τις 30/06. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη ξεκινώντας από τις 31/07/14 ανεξαρτήτως ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.
Καινοτομία επίσης, αποτελεί το γεγονός ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν συμπληρωμένες αυτόματα τις αποδοχές τους για το 2013, όπως τις έχουν παράξει οι φορείς ή οι επιχειρήσεις που τους πληρώνουν.

Ο Χ-Τύπος, στο προηγούμενο φύλλο του «ξεκλείδωσε» τα μυστικά της φετινής δήλωσης, σε αυτή δε την έκδοση δημοσιεύει όλες τις πρακτικές οδηγίες για την συμπλήρωσή της.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ