Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Τέλος εποχής για τον Δημήτρη Τζίτζιφα

Δημοσιεύθηκε

στις


Την αποχώρησή του από τα κοινά του Δήμου Μεταμόρφωσης ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο κ. Δημήτρης Τζίτζιφας. Ο επί οχτώ χρόνια Δήμαρχος Μεταμόρφωσης (2003 – 2010) και ακόμα περισσότερα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος (εξελέγη πρώτη φορά το 1994), σε μία αποστροφή του λόγου του κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου του 2015 δήλωσε: “Τελείωσαν οι εκλογές. Εγώ σε ένα με δύο χρόνια θα φύγω. Οι νέοι θα ασχοληθούν, εγώ δεν θα ασχοληθώ άλλο, τελειώσαμε. Θέλω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δημότη που με τίμησε στα 21 αυτά χρόνια. Πολύ μεγάλο ευχαριστώ, από όποια πλευρά και αν με τοποθέτησε”.
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, κ. Φώτης Παπαδόπουλος, λέγοντας “να το πάρουμε ως είδηση αυτό” και απάντησε ο πρώην δήμαρχος με καλή διάθεση “πάρ’ το σαν είδηση ή όπως αλλιώς θέλεις, δεν με “παίρνει” και η ηλικία στο κάτω κάτω.”
Είναι βέβαια νωρίς να αναφερθούμε στο τι εξελίξεις θα φέρει στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αποχώρηση του επικεφαλής της, κ. Δημήτρη Τζίτζιφα, (Σ.Σ. φιλοξενούμε στη συνέχεια σχετική δήλωση του πρώην δημάρχου) πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο από την παράταξη “πάλη για την πόλη μας” ενεργή παρουσία έχει μόνο η κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, καθώς ο κ. Γιώργος Μπάλτας δεν προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Σώματος.   
Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε, έστω ως σημειολογική κίνηση, ότι ο κ. Τζίτζιφας αποχώρησε κατά την διάρκεια της παραπάνω συνεδρίασης, κάτι που μόνο μία φορά είχε κάνει στο παρελθόν.

Δήλωση του δημάρχου
Επικοινωνήσαμε με τον πρώην Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Τζίτζιφα και τον ρωτήσαμε για το ποιο θα είναι το μέλλον της παράταξης μετά την αποχώρησή του. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Τζίτζιφας ξεκαθάρισε “εγώ δαχτυλίδι δε δίνω σε κανέναν”. Ενώ συμπλήρωσε ότι η παράταξη οδηγήθηκε σε ήττα στις πρόσφατες εκλογές λόγω του ότι διασπάστηκε και επανέλαβε τις θερμές ευχαριστίες στον κόσμο που τον τίμησε τόσα χρόνια με την ψήφο του.     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ