Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Στο “συρτάρι” η ανάπλαση στο Ο.Τ.216

Δημοσιεύθηκε

στις


To καλοκαίρι είχαμε γράψει πως η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για το σχέδιο ανάπλασης-αξιοποίησης του Οικοδομικού Τετραγώνου 216 μέσα από το πρόγραμμα Jessica που είχε προωθήσει η προηγούμενη διοίκηση.  Και η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Νίκο Μπάμπαλο, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο οποίος είπε πως η διοίκηση δεν θα προχωρήσει. «Δεν συνάδει με το συμφέρον της πόλης και δεν ανταποκρίνεται σ΄ αυτό που θέλουμε εμείς για την πόλη» τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ο οποίος θυμίζουμε πως είχε αντιταχθεί και όταν ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όπως και σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση.
Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ακίνητο των 6,5 στρεμμάτων, που είναι σήμερα διαμορφωμένο ως πάρκο  βρίσκεται μεταξύ των οδών Πευκών και Ελευθερίου Βενιζέλου, και απέναντι από τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου.
Τα βασικά στοιχεία της πρότασης ανάπλασης, που πρώθησε η προηγούμενη δημοτική  αρχή του κ. Παντελή Βλασσόπουλου, ήταν η ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου στη θέση του παλιού εργοστασίου με θέατρο-χώρο εκδηλώσεων 400 θέσεων και υπόγειο γκαράζ,  η κατασκευή υπαίθριας πισίνας  και η δημιουργία εμπορικών  χρήσεων (μαγαζιά-καφετέριες) αλλά και εκθεσιακού χώρου.

Πρόταση Κουτρούλη για την πισίνα
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πνοή», κ. Κυριάκος Κουτρούλης, πρότεινε να διεκδικήσει ο Δήμος από τον πρώην ΟΣΚ (νυν Κτιριακές Υποδομές) να γίνει πισίνα στο οικόπεδο της οδού Πευκών όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Ειδικού Εργαστηρίου (ΕΕΕΕΚ). Ο Δήμαρχος είπε πως θα το θέσει στον Πρόεδρο του οργανισμού κ. Δρούλια, αλλά παρουσιάστηκε μάλλον απασιόδοξος ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει με το έργο ανάπλασης στο Ο.Τ. 216;

Θα βρεθούν επενδυτές για το Ο.Τ. 216;

Επίγειος παράδεισος επί…χάρτου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ