Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Πρώτα συναίνεση και μετά το …οικόπεδο

Δημοσιεύθηκε

στις


Το χρονίζον θέμα της αγοράς οικοπέδου για τη μεταστέγαση του γκαράζ των απορριμματοφόρων του Δήμου Νέας Ιωνίας απασχόλησε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αιτία στάθηκε το αίτημα από τη Δημοτική Αρχή για έγκριση της αλλαγής των όρων του δανείου που είχε πάρει η διοίκηση του κ. Γιάννη Χαραλάμπους για την απόκτηση ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς. Η βασική αλλαγή, βάσει της πρότασης της διοίκησης, ήταν να αντικατασταθούν τρία υπό απαλλοτρίωση ακίνητα με τον υπό αναζήτηση χώρο προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες απόκτησής του. Το θέμα είχε ξαναμπει πριν μερικούς μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε εγκριθεί από το Σώμα αλλά η Περιφέρεια το γύρισε πίσω επειδή χρειάζονται τα 2/3 του συνόλου των μελών του Σώματος, δηλαδή 28 ψήφοι και οι θετικές ψήφοι της εν λόγω συνεδρίασης ήταν 27!
Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης δικαιολογώντας την κίνηση της διοίκησης είπε πως είναι άμεση ανάγκη να μετακινηθεί το γκαράζ από τον χώρο του γηπέδου καθώς το έργο κατασκευής των εξεδρών προχωράει με ταχείς ρυθμούς και όταν τελειώσει για να πάρει το γήπεδο άδεια θα πρέπει τα απορριμματοφόρα να έχουν φύγει από εκεί. Ο Δήμαρχος ακόμα ξεκαθάρισε πως ο χώρος που θα επιλεχθεί θα βρίσκεται εκτός της Νέας Ιωνίας και δεν θα έχει καμία σχέση με το Διαδημοτικό Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν αρκετές απορίες και παρατρήσεις αλλά και αρκετά ερωτηματικά για το ποσό που μπήκε για την αγορά από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί ο χώρος (1,2 εκ ευρώ)!

Ένταση
Απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Μανούρη ο κ. Γκότσης είπε πως ένας λόγος που ο δήμος τροποποιεί τους λόγους του δανείου είναι το γεγονός πως δεν μπορεί να πάρει δάνειο για απευθείας αγορά οικοπέδου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), έναν ισχυρισμό που ο κ. Μανούρης αμφισβήτησε πάντως. Ο Δήμαρχος επιπλέον διαβεβαίωσε πως τα ακίνητα που μένουν εκτός της λίστα του δανείου (3 συνολικά) θα αποκτηθούν μέσω δανείου με το ΤΠΔ, συμπληρώνοντας πως η απαλλοτρίωσή τους δεν επείγει τόσο όσο η περίπτωση του γκαράζ. Εδώ μάλλον λάδι στη φωτιά έριξε η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Φώτη Τσομπάνογλου να δεσμευτούν ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου (σ.σ. με τα ποσά που είναι κοστολογημένα τα συγκεκριμένα ακίνητα)  μέχρι να ληφθεί το δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό του Δημάρχου που είπε στον Αντιδήμαρχο πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με τα ταμειακά διαθέσιμα.
Οι εξηγήσεις του Δημάρχου δεν έπεισαν την αντιπολίτευση που δεν φάνηκε διατεθειμένη να στηρίξει την πρόταση ενώ υπήρξαν αρκετές εστίες έντασης μεταξύ των Συμβούλων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.κ. Κουλούρη και Λαζαρίδη και μελών της διοίκησης. Ο κ. Μανούρης ζήτησε από τον Δήμαρχο το θέμα να αναβληθεί τονίζοντας πως απαιτείται μια πιο τεκμηριωμένη εισήγηση αλλά και διαπαραταξιακή συνεννόηση. Και τελικά βλέποντας πως οι 28 ψήφοι δεν μαζεύονται ο κ. Γκόστης δέχτηκε να αναβληθεί το θέμα το οποίο τελικά θα επανέλθει, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με πρόταση για σύναψη δανείου προκειμένου να γίνουν οι απαλλοτριώσεις που εκκρεμούν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ