Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Που θα μεταφερθούν οι Ρομά του Χαλανδρίου;

Δημοσιεύθηκε

στις


Tην έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου προκάλεσε η πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σχετικά με τους 16 πιθανούς χώρους στο Δήμο όπου μπορούν να μεταστεγαστούν οι Ρομά του Νομισματοκοπείου. Μεταξύ αυτών των χώρων είναι οικόπεδα στις περιοχές Πάτημα, Κάτω Χαλάνδρι στην (πρώην) πλατεία Κένεντυ στην Αγία Βαρβάρα και κοντά στη Ριζάρειο.
Η δημοτική αρχή (παράταξη Αντίσταση με τους πολίτες στο Χαλάνδρι) τονίζει πως το κείμενο που στάλθηκε «αποτελεί μνημείο προχειρότητας» καθώς για κανένα από τα 16 οικόπεδα που αναφέρει δεν υπάρχει ακριβής θέση του ακινήτου, αλλά ούτε και καμία αναφορά σε οικοδομικό τετράγωνο. Επίσης δεν  υπάρχει, όπως σχολιάζει η διοίκηση, ακριβής εμβαδομέτρηση των ακινήτων  αλλά και καμία αναφορά στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης και τις χρήσεις γης, ενώ καταγράφεται μπέρδεμα σε περιοχές δρόμους και εκτάσεις.
Κατά βάση η Αποκεντρωμένη προτείνει κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους (ακόμα και το πάρκινγκ (;) κεντρικής πλατείας της πόλης) η πλειοψηφία των οποίων χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς ή έχουν άλλες χρήσεις. «Η αποκεντρωμένη ζητάει ή να καταπατήσουμε κοινόχρηστους χώρους, ή να μην χτίσουμε σχολεία, ή να εκδιώξουμε αθλητικά σωματεία, ή να κάνουμε έξωση από δημοτικές υπηρεσίες. Αυτό το θεωρεί λύση στο πρόβλημα του καταυλισμού των τσιγγάνων. Ποιος δήμος στον πλανήτη θα καθόταν να συζητήσει με τέτοιο τρόπο ένα τόσο σοβαρό θέμα; Κανείς» είναι το σχόλιο της διοίκησης του κ. Σίμου Ρούσσου που συνεχίζει: “Είναι προφανές ότι πίσω από αυτό δεν υπάρχει καμία επεξεργασία, παρά ένα ξεπέταγμα στην ανάγκη να φύγει από πάνω της το βάρος της επίλυσης αυτού του προβλήματος. Ότι έκανε πάντα δηλαδή”.

Δείτε εδώ ποιοι είναι οι χώροι ποι προτείνονται

Διαβάστε επίσης:

“Από το Νομισματοκοπείο σε όλο το Χαλάνδρι οι Ρομά”

Βρέθηκαν χώροι στο Χαλάνδρι για τη μεταστέγαση των Ρομά

Εκτονώθηκε η ένταση στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ

Σκηνικό μάχης στο Νομισματοκοπείο (photos+video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ