Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Παρέμβαση Μπάμπαλου για την ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε

στις


Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων που εργάζονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο της διαδημοτικής σύμπραξης με τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Λυκόβρυσης-Πεύκης, ζητάει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, με επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Θεανώ Φωτίου.
Οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη διαδικασία για την ανανέωσή τους παρά τις διαβεβαιώσεις για παράταση των δομών μέχρι τέλος του έτους.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
“Αξιότιμη υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ως συμπράττων φορέας συμμετέχει στην Πράξη «Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη-Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής και Λυκόβρυσης –Πεύκης» με κωδικό ΟΠΣ 377119 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» με αναθέτοντα οργανισμό την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και  Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
Στο πλαίσιο υλοποίησής της ως άνω Πράξης  τον Φεβρουάριο του 2013  δημιουργήθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό υφιστάμενες δομές  σε κάθε Δήμο που συμμετέχει, Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ωφελούμενοι των δομών είναι οι κάτοικοι των Δήμων-Συμπραττόντων Φορέων ,οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας (μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι) καθώς και άτομα επαπειλούμενα από την φτώχεια (πολυμελείς οικογένειες, μονογονεϊκές κ.α)
Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο με (5) άτομα των ακόλουθων ειδικοτήτων ως προσωπικό: (1) Κοινωνική Λειτουργός, (1) Διοικητικός Υπάλληλος, (3) υπάλληλοι ως Υποστηρικτικό  Προσωπικό –Στελέχη Τροφοδοσίας.
Με την υπ΄αριθ.310/17/12/2014 απόφαση του Δ.Σ. που αφορά στην  τροποποίηση του μνημονίου-συνεργασίας  μεταξύ των συμβαλλομένων  παρατάθηκε η ημερομηνία λήξης του σχεδίου δράσης στις 30/06/2015.
Ενόψει της λήξης του Προγράμματος και δεδομένου ότι λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είχαμε εξ αρχής προτείνει (με το υπ. αριθμ. πρωτ. 11280/16/06/2015 έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο σας) την παράταση της λειτουργίας του προγράμματος έως 31/12/2015, το οποίο εν τέλει παρατάθηκε έως τις 30/09/2015, έχοντας πλέον λήξει.
Ως εκ τούτου, η κοινωνική αυτή δομή αδυνατεί να λειτουργήσει καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε αυτήν. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχετε εντοπίσει και η ίδια για αυτό άλλωστε δεσμευθήκατε στην συνάντηση που είχατε πριν από λίγες ημέρες με τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα, ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους τουλάχιστον μέχρι 31/12/2015.
Δυστυχώς όμως, καμία επίσημη οδηγία δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο (ή τουλάχιστον δεν έχει έρθει σε γνώση των ΟΤΑ) που να ορίζει την παράταση του Προγράμματος.
Κατόπιν τούτων επιθυμούμε να μεριμνήσετε για την επίσπευση των όποιων απαιτούμενων διαδικασιών (πολιτικών και γραφειοκρατικών) προκειμένου άμεσα να λυθεί το ζήτημα και να μπορέσουμε και πάλι να λειτουργήσουμε ακέραια το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειές σας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ