Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής γενικά

Παράταση στην εθελοντική κινητικότητα στους Δήμους

Δημοσιεύθηκε

στις


Μέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται – και με τη βούλα – το πρόγραμμα της Εθελοντικής Ενδοαυτοιδιοικητικής Κινητικότητας, σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή. Με την εν λόγω τροπολογία διευρύνεται το πεδίο  εφαρμογής του προγράμματος, καθώς προστίθεται στους φορείς προέλευσης  και το προσωπικό των Περιφερειών (ΟΤΑ β΄βαθμού) αλλά και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, το οποίο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Επίσης προβλέπεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, προς υποβοήθηση των υπαλλήλων που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν, θα ανακοινώσει τις υπηρεσιακές ανάγκες που είχαν ζητήσει να καλύψουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  
Ωστόσο διευκρινίζεται ότι ο χαρακτήρας της ανακοίνωσης είναι ενδεικτικός προς υποβοήθηση του προγράμματος και δεν αφαιρεί το δικαίωμα στον υπάλληλο να υποβάλλει αίτηση για  κάλυψη αναγκών φορέων υποδοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανακοίνωση.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα των ενδιαφερομένων υπαλλήλων θα ξεκινήσουν αμέσως με την έναρξη ισχύος της τροπολογίας, δηλαδή από την ψήφιση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Να σημειωθεί, ότι η παράταση ισχύος του προγράμματος κρίθηκε αναγκαία από την ηγεσία του Υπουργείου καθώς η μέχρι τώρα συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν ήταν η αναμενόμενη.
Συνολικά στο προηγούμενο πρόγραμμα 294 φορείς ζήτησαν την κάλυψη περίπου 5.000 θέσεων μέσω της εθελοντικής κινητικότητας.
Το Υπουργείο είχε θέσει ως ποσοτικό στόχο την κάλυψη 3.000 θέσεων και τελικά πραγματοποιήθηκαν περίπου 980 μετακινήσεις υπαλλήλων.
Με την παράταση του προγράμματος το Υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει να καλυφθεί ο αρχικός στόχος, δηλαδή να γίνουν 2.000 εθελοντικές μετακινήσεις υπαλλήλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ