Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Ο Γιώργος Πατούλης είναι ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις


Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ)για την επόμενη πενταετία εξελέγη, όπως αναμενόταν με τη νίκη του στις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης της Πέμπτης. ο κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, β΄ Αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, Δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας.
Να σημειωθεί ότι στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις.

“Επιμένουμε ενωτικά”
Ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών του νέου προεδρείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε ήδη και το πρώτο  σήμα – στη  δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές  βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός – και άρα και τα οικονομικά των δήμων – οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος».

Διαβάστε την αιχμηρή ανακοίνωση της παράταξης του κ. Πατούλη για την απουσία της αντιπολίτευσης στην πρώτη συνεδρίαση:

Καταγγέλλουν την απουσία της αντιπολίτευσης

Διαβάστε και για τις εκλογές της Γενικής Συέλευσης της ΚΕΔΕ εδώ:

Σάρωσε και στην ΚΕΔΕ ο Γιώργος Πατούλης (upd)

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ