Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής γενικά

Έρχονται λουκέτα στους δήμους

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε 24ωρη κατάληψη των δημαρχείων της χώρας προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, έπειτα από σχετική απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ και στο πλαίσιο της αντίδρασης ενάντια στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και του επανέλεγχου των μονιμοποιήσεων με το περίφημο, πλέον, διάταγμα Παυλόπουλου.
Οι καταλήψεις θα γίνουν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 σε όλους τους δήμους, από τις 10.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
«Οργανώνουμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συζητάμε τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κινητοποίηση μπορεί να διευρυνθεί ή να εξειδικευτεί ανάλογα τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου-Μέλους της Ομοσπονδίας, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες. Επιδιώκουμε τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα αναλύσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ που απευθύνεται σε κάθε πόλη.
Συμπληρώνει δε:
«Με τη μαζική και ενωτική συμμετοχή μας στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε όλους όσοι μεθοδεύουν και οργανώνουν την εξαθλίωσή μας.
Λέμε ΟΧΙ:
– Στην εφαρμογή του Ν.4250/2014.
– Στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων.
– Στο “νέο μισθολόγιο” με νέες μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.
– Στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
– Στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην εκχώρησή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.
Η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν θα φύγουν αν εμείς δεν αποφασίσουμε πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ