Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Δέσμευση Λοβέρδου σε Μπάμπαλο για το 8ο Δημοτικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Κάθε μέσο είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει ο Yπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο κτίριο που θα στεγάσει τα παιδιά του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, όπως δεσμεύθηκε στον Δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Μπάμπαλο, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, παρουσία της Aντιδημάρχου Παιδείας, κας Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου. Ήδη ο υπουργός παρενέβη στη διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ), Οργανισμός που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου σχολείου, με ρητή εντολή να βρεθεί τρόπος ώστε το σχολείο να ανεγερθεί. «Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργήσουμε και εμείς θεσμικά για ό,τι χρειαστεί», διαβεβαίωσε ο κ. Λοβέρδος.
Η συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό έγινε μετά από πρωτοβουλία του κ. Μπάμπαλου, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, που εξουσιοδοτούσε τον Δήμαρχο να ενεργήσει προς όλες τις πλευρές για να λυθεί το θέμα του νέου σχολείου. Ήταν μάλιστα ο ίδιος ο κ. Μπάμπαλος που είχε δηλώσει ότι θα φτάσει μέχρι και τον Υπουργό, εάν δεν βρει ανταπόκριση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και προκειμένου να πάρει τις κατάλληλες απαντήσεις, όπερ και έκανε. «Το σχολείο πρέπει να γίνει και θα γίνει. Είναι απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονιών, των μαθητών. Είναι απαίτηση του Δήμου, γιατί υπάρχει αναγκαιότητα», όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος τον Υπουργό.

Ιστορικό
Το αίτημα για ένα καινούργιο κτίριο που θα εξυπηρετήσει τα παιδιά του 8ου Δημοτικού είναι διαχρονικό καθώς μαθητές από δύο σχολεία – το 8ο και το 1ο Δημοτικό – συστεγάζονται χρόνια τώρα στο ίδιο ακίνητο. Αποτέλεσμα τούτου: υπερπληθυσμός στο σχολείο, ακόμα ακόμα και Ηρακλειωτόπουλα να είναι αναγκασμένα να γράφονται σε σχολεία της Νέας Ιωνίας για να εξυπηρετηθούν.
Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί, λοιπόν, από παλιά και η λύση, που δεν είναι άλλη από την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου, είχε αποφασιστεί εδώ και δύο δεκαετίες. Αυτός είναι και ο χρόνος που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και να βρει ο τότε ΟΣΚ, νυν Κτιριακές Υποδομές, χώρο για να χτίσει το σχολείο.
Η κακή έκφανση του ελληνικού δημοσίου όμως έδειξε τις «ικανότητές» της και έμπλεξε την κατάσταση. Γιατί, ενώ Δήμος και ΟΣΚ είχαν αναγνωρίσει το πρόβλημα και αποφασίσει να προχωρήσουν στο έργο του νέου σχολείου, ενώ ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση και αναμενόταν η κατάθεση των χρημάτων στο Τ.Π&Δ. , οι κρατικοί παράγοντες έκριναν ότι η συστέγαση του 1ου με το 8ο Δημοτικό… λειτουργεί και έσπευσαν να συγχωνεύσουν τα δύο ιδρύματα, καταργώντας στα χαρτιά το 8ο όχι όμως στην ουσία, καθώς ο ίδιος αριθμός παιδιών παραμένει και τώρα στο σχολείο. Πλέον δε οι Κτιριακές Υποδομές δεν μπορούν να προχωρήσουν στην κατασκευή του νέου κτιρίου, καθώς το έργο αφορούσε το 8ο Δημοτικό, το οποίο 8ο Δημοτικό πια, σύμφωνα με τη γραφειοκρατία, δεν υπάρχει…
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από την πρώτη στιγμή αντέδρασε σε αυτήν την εξέλιξη, έχοντας στο πλευρό του μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα, με την ρητή άποψη ότι η πόλη χρειάζεται το νέο σχολείο. Με αυτή τη θέση η νέα δημοτική αρχή, από την εκκίνηση της θητείας της, πιέζει προς πάσα κατεύθυνση να βρεθεί λύση. Μέχρι τώρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν το αίτημα του Δήμου και των κατοίκων του Ηρακλείου Αττικής, οδηγώντας τον δήμαρχο στο γραφείο του υπουργού, προκειμένου να αναζητηθεί, πλέον, πολιτική λύση.
“Το μήνυμα του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν ενθαρρυντικό. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής το άκουσε θετικά, δεν επαναπαύεται όμως σε αυτό και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, επεμβαίνοντας και πάλι εάν κάτι τέτοιο χρειαστεί” τονίζεται από τη δημοτική αρχή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ