Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση της δημοτικής πατάταξης Αμαρουσίου “Κόντρα στον Καιρό”

Δημοσιεύθηκε

στις

Γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης με μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» ενημερώνει τους συμπολίτες ότι η Δημοτική Αρχή αναθέτει την Τετάρτη 20/4/2011 την κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης με σύμβαση παραχώρησης σε ιδιωτική εταιρία με τις πιο αδιαφανείς διαδικασίες πίσω από τις πλάτες των Μαρουσιωτών,  παραμονές του Πάσχα.

Η κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης θα επιβαρύνει υπερβολικά την ατμοσφαιρική ρύπανση στο κέντρο και θα οξύνει το ήδη οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Οι εργασίες κατασκευής του, που θα κρατήσουν σχεδόν δύο χρόνια, αντί να τονώσουν θα μειώσουν ακόμα και αυτή την ήδη περιορισμένη εμπορική κίνηση.
Ακόμα περισσότερο η κατασκευή αυτού του υπόγειου γκαράζ θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην κατασκευή του σταθμού του μετρό στη πλατεία Γαρδέλη, (βόρεια του Η.Σ.Α.Π.) με τα υψηλά δέντρα, γεγονός για το οποίο η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει.
Λύσεις υπάρχουν και είναι να γίνουν οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης στο οικόπεδο «Παναγόπουλου», (Ράλλη & Χατζηαντωνίου) ή περιφερειακά του κέντρου της πόλης, από τον ίδιο τον Δήμο.
Καλούμε τους Μαρουσιώτες να ματαιώσουν αυτή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Να διαφυλάξουμε το υψηλό πράσινο της πλατείας Γαρδέλη. Να μην παραδώσουμε στους ιδιώτες Δημόσια γη για να αποκομίσουν κέρδη εις βάρος μας.  Να δώσουμε λύσεις βιώσιμες για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου, με σεβασμό στους μόνιμους κατοίκους του.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ