Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προχωρά η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στον Δήμο Σαρωνικού και σε περιοχές του Δήμου Κρωπίας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΕΥΔΑΠ προχωράει με σταθερά βήματα προς την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος αποχέτευσης σε περιοχές των Δήμων Σαρωνικού και Κρωπίας με την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου που θα εκπονήσει τη μελέτη Έργων Συλλογής και Μεταφοράς Ακαθάρτων του Δήμου Σαρωνικού και Αγίας Μαρίνας – Αγίου Δημητρίου στον Δήμο Κρωπίας, προϋπολογισμού 3,1 εκ. ευρώ προ ΦΠΑ.

Η μελέτη, αφορά στα έργα διαχείρισης ακαθάρτων των παραπάνω περιοχών και περιλαμβάνουν τα απαραίτητα έργα συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων με αποδέκτη το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου – Παιανίας, καθώς και τα εσωτερικά δίκτυα των αποχετευόμενων περιοχών. Η ως άνω μελέτη χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από  το Ε.Π.  Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.

Τα παραπάνω έργα θα συμβάλλουν δραστικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και στη συμμόρφωση προς τις ευρωπαϊκές οδηγίες, δεδομένου ότι οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν οικισμούς Γ’ προτεραιότητας της Οδηγίας 91/271 ΕΟΚ για τους οποίους θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί και να λειτουργεί σύστημα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων ήδη από το 2005.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ