Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. συναντήθηκε ο Ι. Μάδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα είχε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης με αφορμή την ελλιπή αστυνόμευση και την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας.

Ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Παιανίας ενημέρωσε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για τα αντικειμενικά προβλήματα, επισημαίνοντας πως η υποστελέχωση των τμημάτων επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών στοιχείων.

Τις προηγούμενες μέρες με επιστολές του, ο Ισίδωρος Μάδης ενημέρωσε εκ νέου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, το αίσθημα προστασίας των πολιτών είναι υψίστης σημασίας. Η αστυνομία δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο της μολονότι τα άξια εναπομείναντα στελέχη υπερβάλλουν εαυτούς» σημείωνε στην επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό.

Στην συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ο Δήμαρχος Παιανίας μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με αποτέλεσμα την αύξηση της μικροεγκληματικότητας, τους βανδαλισμούς και τις φθορές. Επεσήμανε πως είναι αδιανόητο το Αστυνομικό Τμήμα να λειτουργεί μόλις με 13 στελέχη αντί 42 που προβλέπονται και την ίδια ώρα να απουσιάζουν από την οργανική τους θέση με απόσπαση έξι αστυνομικοί. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο γεγονός ότι ακόμα και οι διοικητές είναι αναγκασμένοι να ασχολούνται με θέματα όπως οι προσαγωγές λόγω της έλλειψης προσωπικού.

«Ήδη από το 2019 ενημέρωσα αρμοδίως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Παιανίας. Παρά τις δεσμεύσεις δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σήμερα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω με την οικογενειακή γαλήνη και ηρεμία των κατοίκων να διαταράσσεται ενώ ο δήμος να επιβαρύνεται με υπέρογκα ποσά κατ’ έτος για την αποκατάσταση βανδαλισμών. Μετέφερα στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ την ανησυχία μου μεταξύ άλλων για την αποτελεσματική παρέμβαση της Αστυνομίας όχι λόγω ανεπάρκειας αλλά λόγω υποστελέχωσης ζητώντας να υπάρξει άμεση παρέμβαση για αποκατάσταση της κανονικότητας. Ο κ. Σκούμας δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση. Αναμένουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μετά τη συνάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ