Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Κλιματική Αλλαγή κι εμείς»: Παρουσία της Κ. Σακελλαροπούλου εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρώτη διαδραστική μόνιμη έκθεση για την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή κι εμείς», εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνεχάρη τους συντελεστές της έκθεσης και τόνισε ότι το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έχει πρωτοστατήσει, με την πολυσχιδή και επί δεκαετίες ανελλιπή δράση του, στην περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση.

Η έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και εμείς» αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς και δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σκοπό οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις συνέπειές της, το βαθμό που μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει.

Στην προσπάθεια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας να περάσει το μήνυμα για την αναγκαιότητα επαγρύπνησης και εγρήγορσης για την προστασία του περιβάλλοντος απ’ όλους αλλά και για όσα φέρει η κλιματική αλλαγή , αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

 

 

 

Η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στην μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος στο προσεχές μέλλον, αποτελεί έναν από τους στόχους της έκθεσης «Κλιματική Αλλαγή κι Εμείς», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί από τη γερμανική εταιρεία Hüttinger Interactive Exhibitions που ειδικεύεται σε διαδραστικές εκθέσεις για μουσεία κι άλλα κέντρα επιστημών σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Χαράλαμπο Λαζάκη και περιλαμβάνει 17 διαδραστικά εκθέματα που θίγουν τις εξής θεματικές κατηγορίες: Ενέργεια, μεταφορές, παραγωγή τροφίμων, χρήση νερού, απορρίμματα-ανακύκλωση, επιστημονική έρευνα, επιπτώσεις , προσωπική Ευθύνη, παγκοσμιότητα.

 

 

 

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης είχε η Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με το εκπαιδευτικό τμήμα του μουσείου.

Επισκεφθείτε την έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς» Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 14:30 και κάθε Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ