Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εντυπωσιακές εικόνες από την ανανεωμένη πλατεία «Ανδρέας Παπαδημητρίου» στο Μοσχάτο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμα δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου-Ταύρου, υλοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας του Οικοδομικού Τετραγώνου 16 στο Μοσχάτο, στην οποία δόθηκε το όνομα «Ανδρέας Παπαδημητρίου» με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τιμή του αείμνηστου Δημάρχου του π. Δήμου Μοσχάτου. Το έργο παραδόθηκε σε χρήση στους πολίτες του Δήμου κάθε ηλικίας.

Μετά την παρέμβαση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, μια έκταση πέντε περίπου στρεμμάτων μετατράπηκε σε έναν φυσικό χώρο ξεκούρασης και αναψυχής των κατοίκων, κοντά στην παραλία του Μοσχάτου. Βασική φιλοσοφία του έργου ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, με τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εφαρμογής του βιοκλιματικού σχεδιασμού στους υπαίθριους χώρους.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 750.000€ και η χρηματοδότηση έγινε από το Πράσινο Ταμείο και δημοτικούς πόρους.

 

 

 

Κατά την ανάπλαση της πλατείας δημιουργήθηκαν:

  • Παιδική χαρά με δάπεδο και σύγχρονο εξοπλισμό,
  • Κοινόχρηστος χώρος ξεκούρασης, με στέγαστρα και πλακοστρωμένο τμήμα για εκδηλώσεις,
  • Χώρος υπαίθριας άσκησης με τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής,
  • Διάδρομοι κίνησης, τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό της περιοχής

 

 

 

Επιπλέον εργασίες ανάπλασης της περιοχής:

  • Πεζοδρομήθηκε τμήμα της οδού Αθανασίου Διάκου,
  • Διαμορφώθηκε ο χώρος για πλήρης και ασφαλή πρόσβαση από ΑΜΕΑ,
  • Ενισχύθηκε το πράσινο του σημείου με φύτευση δέντρων, θάμνων κλπ.,
  • Τοποθετήθηκαν παγκάκια και λοιπός αστικός εξοπλισμός,
  • Εγκαταστάθηκαν φώτα χαμηλής κατανάλωσης, τεχνολογίας led και πίλλαρ φωτισμού,
  • Πραγματοποιήθηκαν εργασίες υδροδότησης

Η πλατεία «Ανδρέας Παπαδημητρίου» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με στόχο τις χαμηλότερες τιμές εκπομπών CO2, καθώς και τη μηδενική κατανάλωση ενέργειας και τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής. Αυτό επετεύχθη με τη χρήση βιοκλιματικών υλικών επίστρωση, τη χρήση υδατοπερατών υλικών δαπεδοστρώσεων, την αύξηση του ποσοστού σκίασης και των επιφανειών πρασίνου και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αναγκών φωτισμού και της κατανάλωσης νερού άρδευσης.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Παραδώσαμε σε χρήση στους κατοίκους του Μοσχάτου τη νέα, αναβαθμισμένη πλατεία «Ανδρέας Παπαδημητρίου» (Ο.Τ. 16). Η ανάπλαση του χώρου αποτελούσε μια προεκλογική μας δέσμευση το 2019 και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υλοποίησή της. Δημιουργήσαμε έναν φυσικό χώρο αναψυχής και ξεκούρασης των κατοίκων και των παιδιών, με όργανα υπαίθριας άσκησης, σύγχρονη παιδική χαρά. Διασφαλίσαμε την πρόσβαση των ΑΜΕΑ και ενισχύσαμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία και τους συνεργάτες μου για την υλοποίηση αυτού του έργου αυτού και τη συνεργασία μας με τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες του Πράσινου Ταμείου. Συνεχίζουμε με έργα υπέρ των πολιτών για έναν Δήμο ακόμα πιο σύγχρονο, ακόμα πιο ανθρώπινο».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ