Ελάτε στην παρέα μας

YouTube

Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής: Νόμιμη η προμήθεια καυσίμων, έκθετη η αντιπολίτευση – Κατέρρευσε η σκευωρία προς τον Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μεγάλη ρελάνς για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νίκο Μπάμπαλο και μπούμερανγκ για την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου εξελίχθηκε η πολύκροτη υπόθεση της προμήθειας των καυσίμων από το Δήμο που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στοίχειωνε την πολιτική ζωή της πόλης.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία στέλνει στο αρχείο τις καταγγελίες συμβούλων της αντιπολίτευσης, κρίνοντας ότι η Υπηρεσία του Δήμου έπραξε καθόλα νόμιμα στην επίμαχη αυτή υπόθεση.

Θυμίζουμε, όλα ξεκίνησαν όταν ο σύμβουλος της ΑΚΕΠ, Γιάννης Κεσκινίδης, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ακολούθως έφερε το αντίστοιχο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, φωτογραφίες με όχημα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να βάζει καύσιμα από συμβεβλημένο με το Δήμο πρατήριο μέσα όμως από τον χώρο αποθήκευσης του πρατηρίου και όχι με τη κλασσική μέθοδο.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει διαδοχικές φορές τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Νίκο Μπάμπαλο να ακούει σφοδρή κριτική – η οποία αναπαράχθηκε μεθοδικά από συγκεκριμένα μέσα με σπονδυλωτούς χειρισμούς – ορισμένους δε συμβούλους της μειοψηφίας να επιλέγουν να καταθέσουν ακόμα και μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος έκανε υπομονή και, ως έμπειρος νομικός ο ίδιος, επέλεξε να απαντήσει με το πέρας της δικαστικής έρευνας. Μια έρευνα που τελικά τον δικαίωσε πανηγυρικά…

Και αυτό γιατί οι καταγγελίες κρίθηκαν αβάσιμες και οι ενέργειες του Δήμου νόμιμες, όχι μόνο σε πρώτο, αλλά και σε δεύτερο βαθμό, αφού οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ικανοποιήθηκαν με την αρχική απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, και άσκησαν έφεση, μόνο και μόνο για να έχει η καταγγελία την ίδια κατάληξη και στο δεύτερο βαθμό.

 

«Ως και για λαθρεμπορία καυσίμων μας κατηγόρησαν για να ποινικοποιήσουν τον πολιτικό βίο του Δήμου. Προφανώς κάποιοι δεν ήθελαν την ουσία αλλά να πάμε σε εκλογές έχοντας τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή κατηγορούμενους, εκβιαζόμενους υπό τις σκιές που τεχνηέντως καλλιέργησαν στο δημόσιο διάλογο, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε με στρατηγικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης», τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Όμως δεν τους βγήκε. Η λάσπη γύρισε πίσω από τον ανεμιστήρα και πλέον είναι αυτοί υπόλογοι για το πώς στήθηκε η πλεκτάνη. Αυτό που προσπάθησαν να κάνουν τους γύρισε μπούμερανγκ και τους εκθέτει στα μάτια των δημοτών», συμπλήρωσε.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ