Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Αλλάζουν όψη 7+1 αθλητικοί χώροι στην καρδιά της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «πράσινο» φως για την έναρξη εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισης σε 7 ανοικτούς αθλητικούς χώρους και στο κλειστό γήπεδο του Μετς τα οποία ανήκουν στον Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Τα έργα θα υλοποιηθούν με ίδιους πόρους της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ, ενώ το επιπλέον ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ θα δοθεί από τον ΟΠΑΝΔΑ. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών αθλητισμού που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ, στους δημότες, στα σχολεία στους συλλόγους και λοιπούς χρήστες των αθλητικών χώρων.

Οι Αθλητικοί χώροι που θα γίνουν τα έργα

Το έργο, το οποίο αποτελείται από δυο Τμήματα θα εκτελεστεί σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης, μέσα στα όρια του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα :

Το Τμήμα Ι του έργου θα εκτελεστεί στους παρακάτω ανοικτούς αθλητικούς χώρους:
1. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ επί των οδών Ούμπλιανης & Διοχάρους
2. Γήπεδο μπάσκετ επί των οδών Αλκέτου & Δαμάρεως
3. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ επί της οδού Κυνίσκας 29
4. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ στη Γκράβα επί της οδού Πασσώβ 10
5. Γήπεδα μπάσκετ επί των οδών Σίφνου & Αγ. Παρασκευής
6. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ επί των οδών Αργολίδος & Δ. Πλακεντίας
7. Γήπεδα τέννις στην Πλατεία Κρημνίτσης, επί της οδού Βρυζάκη.
Το Τμήμα ΙΙ του έργου θα εκτελεστεί σε οικόπεδο έκτασης 4,5 στρεμμάτων, με πρόσοψη επί της Μ. Μουσούρου αρ. 70 και κατά τη λοιπή περίμετρό του όμορο με το 1ο κοιμητήριο, στο λόφο του Μετς.

 

Τα έργα

Ειδικότερα στους 7 Ανοικτούς Αθλητικούς Χώρους προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης μπασκετών με κατασκευή νέων βάσεων και περιφράξεων ανακατασκευή ταπήτων γηπέδων, αντικατάσταση ιστών φωτισμού και προβολέων, χρωματισμοί κερκίδων και περιμετρικών τοιχίων & ιστών φωτισμού, ανακαίνιση ή επισκευές στα μικρά αποδυτήρια των αθλητικών κέντρων.

Στο κλειστό γήπεδο στο Μετς, προβλέπονται εργασίες επισκευής υγρομόνωσης ταράτσας & κατασκευή νέας θερμομόνωσης, επισκευές εξωτερικών-εσωτερικών κουφωμάτων, επισκευή & βερνίκωμα ξύλινου δαπέδου, ανακατασκευή αποδυτηρίων και WC, χρωματισμοί όλων των επιφανειών, επισκευές υδραυλικών & μηχανολογικών εγκαταστάσεων, επισκευές στους εξωτερικούς χώρους (πλακοστρώσεις, παρτέρια). Επιπρόσθετα θα ανακαινισθεί και το μικρό κτήριο-αποθήκη, δίπλα στην είσοδο (περίπου 20m2).

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ