Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού το κεντρικό κτίριο Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου στον Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των τελικών έργων ολοκλήρωσης της αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού κτιρίου του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου στον Πειραιά, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για τη β’ και φάση ολοκλήρωσης των εργασιών, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 4.7 εκ. ευρώ, με πόρους από το ΠΕΠ Αττική 2014-2020.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Προέδρου Δ. Αρμενάκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Επισημαίνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα προβλέπουν την αποκατάσταση, αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999. Εκτός από τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την στατική αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων υλοποιούνται έργα επέκτασης και δημιουργίας νέων χώρων για την περίθαλψη περισσοτέρων παιδιών, τον εκσυγχρονισμό των χώρων διαβίωσής τους και την δημιουργία χώρων καλλιτεχνικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ