Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Αρκετός κόσμος στην πρώτη κινητοποίηση στα Μελίσσια

Δημοσιεύθηκε

στις

Τάσσονται κατά της μεταφοράς των 100 ανήλικων Αφγανών στην «πτέρυγα Μπόμπολα» στο Α. Φλέμινγκ

Παρουσία δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Μελίσσια, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, η πρώτη κινητοποίηση κατά της μεταφοράς 100 ανήλικων Αφγανών στην «πτέρυγα Μπόμπολα».

Την ευθύνη της συγκέντρωσης είχε η πρωτοβουλία πολιτών «Πτέρυγα Μπόμπολα Νοσοκομείο ΞΑΝΑ».
Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης παρέστη η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Μαρκαντώνη.
Επίσης, παραβρέθηκαν οι επικεφαλής της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ Λευτέρης Κοντουλάκος και του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗΘΕΝ Γιώργος Κατσικογιάννης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιώργος Τζεβελάκας. Παρούσα ήταν και η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Ευαγγελία Μπουσίου.
Το σύνθημα που κυριάρχησε στην συγκέντρωση, ήταν «Το Φλέμινγκ ανήκει στους Έλληνες», με τους διαδηλωτές να κλείνουν για αρκετή ώρα την Λ. Πηγής και με πολλούς εξ αυτών να τονίζουν καθ’ όλη τη διάρκειά της ότι ο συγκεκριμένος χώρος «είναι δωρεά προς το κράτος και η χρήση του είναι νοσοκομείο», ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης Βρούτση – Χρυσοχοΐδη. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν, επίσης, ο αναπληρωτή διοικητής των νοσοκομείων Σισμανόγλειο – «Αμαλία Φλέμιγκ» – Παίδων Πεντέλης Γιάννης Μιχαλακούκος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αμαλία Φλέμινγκ» Δημήτρη Περίχαρος.

Για σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 19:30, έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων από τον ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, με ομιλητές ευρωβουλευτές, βουλευτές και πρώην υπουργούς του κόμματος, ενώ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο παίρνουν την σκυτάλη στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από την «πτέρυγα Μπόμπολα», έχοντας απευθύνει κάλεσμα στον Δήμο, τους συλλόγους και φορείς και τους κατοίκους να ενισχύσουν το αίτημά τους για απόλυτη διατήρηση του νοσοκομειακού χαρακτήρα του χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ