Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Σε 24ωρη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κηφισιάς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και εκτελούν νυχτερινές περιπολίες σε Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και των έντονων και απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων. Έχουν προβεί στον καθαρισμό τριών ρεμάτων στην Κάτω Κηφισιά και την Πολιτεία, τον καθαρισμό του δάσους Κεφαλαρίου και συνεχίζουν με το δάσος Φασίδερη.
Από την 1η Ιουλίου 2018 έως και την 10η Αυγούστου 2018 έχουν πραγματοποιηθεί 800 δρομολόγια των φορτηγών του Δήμου Κηφισιάς για την απομάκρυνση κηπαίων και ογκωδών αντικειμένων και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Τα πυροφυλάκια είναι εξοπλισμένα και σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.
Απαραίτητη είναι η συνεργασία των πολιτών με τον Δήμο Κηφισιάς για την διευκόλυνση του έργου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, αλλά και την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στην Καθαριότητα και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς με τον καθαρισμό χιλιάδων φρεατίων, τις αποψιλώσεις δεκάδων στρεμμάτων, τους συνεχείς καθαρισμούς ογκωδών, με δράσεις και τα Σαββατοκύριακα, η πρωτοφανής σε όγκο και συχνότητα απόρριψη και απόθεση σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων ακυρώνει δυστυχώς στην πράξη κάθε προγραμματισμό και συντονισμού.
Είναι αναγκαίο να σταματήσει η άναρχη εναπόθεση κηπαίων και άλλων ογκωδών από τα νοικοκυριά, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η εναπόθεση αυτή γίνεται αντίθετα από τις γραπτές οδηγίες που πρόσφατα διανεμήθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες και δυσχεραίνει την προσπάθεια του Δήμου Κηφισιάς να επαναφέρει την καθαριότητα και την αισθητική της πόλης. Οι ποσότητες που τις τελευταίες ημέρες αποθέτονται, δεν θα μπορούσαν να αποκομισθούν έγκαιρα.
Γι’ αυτόν τον λόγο οι πολίτες καλούνται:
• Να μην αφήνουν κηπαία απορρίμματα (φύλλα, γκαζόν) σε κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείες, παιδικές χαρές, νησίδες κ.α. καθώς και σε ελεύθερους χώρους όπως οικόπεδα.
• Να μην βγάζουν κηπαία απορρίμματα όταν ο όγκος τους είναι μεγάλος χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης.
• Να μην ανακατεύουν κηπαία απορρίμματα με ογκώδη αντικείμενα και οικιακά απορρίμματα, κατά την εναπόθεση τους προς αποκομιδή. Οι ανάμεικτοι όγκοι απορριμμάτων δυσκολεύουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας και αποτελούν εστίες μόλυνσης και πυρκαγιών.
• Τέλος, επισημαίνεται πως όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων έχουν ειδοποιηθεί για τον καθαρισμό τους και καλούνται εκ νέου να το πράξουν τάχιστα προστατεύοντας την περιουσία την δική τους και των γειτόνων τους.
Στόχος είναι η προστασία του Δήμου Κηφισιάς και των πολιτών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ