Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Καθοριστική και συνεχής η συνδρομή του ΣΠΑΠ σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεσα και καθοριστικά, εθελοντές, εργαζόμενοι και πυροσβεστικά οχήματα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), που ήταν σε κατάσταση επιφυλακής και με επικεφαλής τον Πρόεδρο του και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, συνεχίζουν να συμβάλλουν αποφασιστικά συνεχώς και αδιάλειπτα, πλέον του 24ώρου στην προσπάθεια περιορισμού των μετώπων της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της 13ης Αυγούστου στον Κάλαμο και μαίνεται ακόμη σε πολλαπλά μέτωπα στον Κάλαμο, τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Δήμους Μαραθώνα και Ωρωπού.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, συνόδευσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς και κυρίως στο Βαρνάβα και τους οικισμούς Βλαστός, Μετόχι και Μικροχώρι, όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που μαίνεται έως αυτή την ώρα, συμμετέχουν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος (72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα), καθώς και εναέρια μέσα και συνδράμουν εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ, και των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Διονύσου, Σπάτων-Αρτέμιδας, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ.α., καθώς και των Εθελοντικών Ομάδων του Αμαρουσίου, της Άνοιξης, του Αγίου Στεφάνου, της ΜΑΚΙΠ, του Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου, των Αφιδνών, του Κρυονερίου και της Ροδόπολης.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, και από τις ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα.

Στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς και Μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του ΔΣ Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα Αδάμ Μεγαγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Γιώργος Παπαχρόνης, ο Αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Γιάννης Μπούσουλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Λάμπρου και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαρνάβα Χαρά Ασημακοπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε εδώ περισσότερο από ένα 24ωρο, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, προκειμένου να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα. Η κατάσταση την περασμένη νύχτα ήταν πραγματικά δύσκολη, διότι οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τη φωτιά από τον Κάλαμο στο Βαρνάβα και η αδυναμία πτήσης των εναέριων μέσων κατά τη διάρκεια της νύχτας χειροτέρεψε την κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας υπήρξε πρόοδος, η συνεχής αλλαγή της φοράς των ανέμων δημιουργούσε συνεχώς αναζωπυρώσεις κυρίως στην περιοχή του Μετοχίου στο Καπανδρίτι.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Ας ελπίσουμε ότι θα πέσει ο άνεμος όπως έχει προβλεφθεί, ώστε να μην έχουμε εξάπλωση των πολλαπλών μετώπων που έχουμε τώρα.

Θα ήθελα να συγχαρώ τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με ενότητα και ανεπτυγμένο αίσθημα προσφοράς και καθήκοντος, με κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη βρίσκονται εδώ επί ώρες πολλές και ατελείωτες προκειμένου να συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, τις Εθελοντικές Ομάδες, αλλά ιδιαίτερα τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, οι οποίοι για άλλη μία φορά με αυταπάρνηση και αλτρουισμό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ