Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο Ν. Μπαρμπούνης σχολιάζει τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπαρμπούνης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, γεγονός που ο κ. Μπαρμπούνης σχολιάζει διεξοδικά, ενώ υπενθυμίζεται πως ο ίδιος γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες την ανεξαρτητοποιησή του (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά:

“Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ηρακλείου καταλύει διαδικασίες, καταστρατηγεί εξουσίες και ως επικίνδυνος «κυκλώνας» έρχεται να σαρώσει κάθε δημοκρατική και προβλεπόμενη διαδικασία.

Πριν καν περάσει μια εβδομάδα από την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης μου, δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με τρόπο αδιάψευστο αλλά και δικαιώνομαι, καθώς η συστημική αντίληψη και η παλαιάς κοπής διαχείριση των θεμάτων της πόλης μας έχουν οδηγήσει τον νυν Δήμαρχο σε τέλμα. Δείγμα αυτής της πορείας και της αλαζονικής συμπεριφοράς είναι η σημερινή πρόσκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για να γίνω σαφής και ξεκάθαρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενημερωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 11:16 το πρωί να παραστούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι, διευκρινίζω σε συνεδρίαση δια περιφοράς. «Το κατεπείγον του θέματος προκύπτει από την υποχρεωτική αυξομείωση πιστώσεων κωδικών μισθοδοσίας λόγω ανεπαρκών υπολοίπων για την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας», σημειώνεται στην πρόσκληση. Διευκρινίζουμε όμως ότι πρόκειται για πιστώσεις υποχρεωτικές, όπως άλλωστε αναφέρεται και δεν απαιτούν αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Με αφορμή λοιπόν το ευαίσθητο θέμα της έγκαιρης πληρωμής των εργαζομένων, ο Δήμαρχος αποφάσισε να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό και περί τους 20 νέους κωδικούς προς τροποποίηση, στο όριο βέβαια της απ’ ευθείας αναθέσεως, χωρίς εισηγήσεις και με συμβούλιο δια περιφοράς. Οι αναγκαίες και επείγουσες αυτές τροποποιήσεις αφορούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για διάφορα θέματα, προμήθεια λαμπτήρων που μόλις πριν λίγες εβδομάδες προμηθεύτηκε ο Δήμος από των ανάδοχο που τοποθετεί τα LED, αγορά QR.

Κύριε Δήμαρχε,

  • Να σας υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος σας είναι να διαχειρίζεστε με τον πιο πρόσφορο και επικερδή τρόπο το δημόσιο χρήμα και πάντα προς το συμφέρον του συνόλου.
  • Να σας υπενθυμίσουμε ότι προβλέπονται διαδικασίες εκ του νόμου και της δημοκρατίας για τη σύγκλιση και τέλεση των Δημοτικών Συμβουλίων.
  • Να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, όπερ σημαίνει ότι είμαστε εργαζόμενοι με ωράριο και ως εκ τούτου δεν μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είμαστε παρόντες, επειδή απλά εσείς το αποφασίσατε.

Καταγγέλλω με κάθε τρόπο την ενέργεια μεθόδευσης λήψης αποφάσεων η οποία επιχειρείται σε βάρος των δημοτών του Ηρακλείου και φυσικά απέχω από οποιαδήποτε διαδικασία. Δεσμεύομαι να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των συμπολιτών μου ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Γιορτή της Σοφίας και της Ελπίδας σήμερα και εύχομαι να μας κάνουν σοφότερους, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ