Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κορωνοϊός: Δωρεάν τεστ σε παιδεία και προνοιακές δομές προτείνει ο Γ. Σγουρός

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κάλυψη του κόστους των τεστ κορωνοϊού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε ευαίσθητες προνοιακές δομές από την Περιφέρεια Αττικής προτείνει ο Γ. Σγουρός ενόψει της έντονης αύξησης των κρουσμάτων.

Ο κ. Σγουρός υπογραμμίζει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότεροι πολίτες (εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητών κλπ) στον κύκλο των οποίων εντοπίζονται επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια για να κάνουν το τεστ αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος, καθώς το Υπουργείο Υγείας καλύπτει τη δαπάνη μόνον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο ίδιος προτείνει εφόσον το πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό κόστος (ή ακόμη κι αν δεν είναι αυτό) να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ να καλύψει αυτή τη δαπάνη, δεδομένου ότι διαθέτει επαρκές αποθεματικό προϊόν της χρηστής διαχείρισης των περασμένων ετών.

Τέλος, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής ο κ. Σγουρός προτείνει να υπάρξει δραστική περικοπή σε δαπάνες που αφορούν σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις της Περιφέρειας που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ