Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας” για απαγόρευση παραχώρησης αίθουσας στο ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” προς τη δήμαρχο Ν. Ιωνίας για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 18ης Νοεμβρίου 2019, σχετικά με την απόφαση απαγόρευσης από τη β/θμια σχολική επιτροπή παραχώρησης της πολυγωνικής αίθουσας στις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ, η οποία ζητήθηκε για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.

 

Αναλυτικά αναφέρουν:

 Κυρία Δήμαρχε,

Στη συνεδρίαση της β/βάθμιας σχολικής επιτροπής την Πέμπτη 7/11/2019 με κύρια θέματα την παραχώρηση αιθουσών και αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων σε αιτήματα φορέων και ΝΠΔΔ, όπως ο ΟΠΑΝ, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης θεώρησε σωστό να ενημερώσει ότι οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ θα ζητήσουν την Πολυγωνική αίθουσα του 7ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 14/12/2019, ώστε ο ΟΠΑΝ να προσαρμόσει ανάλογα για τη συγκεκριμένη μέρα το πρόγραμμά του.

Και μόνο στο άκουσμα ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει την πολυγωνική αίθουσα, χωρίς να έχει υποβληθεί καν αίτηση, η πλειοψηφία της σχολικής επιτροπής έσπευσε, κόντρα όχι στη διαδικασία, που το αντιπαρερχόμαστε, αλλά σε κάθε δημοκρατική λογική, να απαγορεύσει στο ΚΚΕ τη χρήση της αίθουσας! Προκαταβολικά σημειώνουμε ότι ο ισχυρισμός πως η απαγόρευση παραχώρησης αίθουσας σχολείου αφορά όλα τα κόμματα είναι έωλος, καθώς κανένα άλλο κόμμα -εκτός από το ΚΚΕ- δεν το έχει ζητήσει, αλλά ακόμα και ο ισχυρισμός ότι «οι μαθητές που μπορεί να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μικροί» καταρρίπτεται από την ίδια την πραγματικότητα, καθώς η εκδήλωση δεν διεξάγεται σε ώρες σχολικού προγράμματος, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές, σύμφωνα και με τη νομοθεσία, έχουν το δικαίωμα της ψήφου.

Η ουσία είναι ότι στο όνομα της δήθεν ισότιμης αντιμετώπισης και των άλλων κομμάτων απέναντι στο ΚΚΕ η Δήμαρχος φτάνει στο σημείο να λέει: «Τι θα γίνει αν το ζητήσουν και άλλα κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή»!!!

Κυρία δήμαρχε,

  • Είναι τουλάχιστον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να διερωτάστε τι θα γίνει αν ζητήσει η Χ.Α. αίθουσα σχολείου, δηλ. μια ναζιστική-εγκληματική-υπόδικη οργάνωση, που κατηγορείται για δολοφονίες και εγκλήματα σε βάρος μεταναστών, κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, εξομοιώνοντας το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα με τη φασιστική Χ.Α.
  • Είναι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να δημοσιεύετε δελτίο τύπου για το Πολυτεχνείο, επικαλούμενη τους αντιδικτατορικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας, στους οποίους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησε δρώντας σε σκληρές συνθήκες παρανομίας και διώξεων, και την ίδια στιγμή να απαγορεύετε στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ να κάνουν χρήση μιας αίθουσας, την οποία αξιοποιούν κάθε χρόνο, αφήνοντάς την καλύτερη απ’ ό,τι την έβρισκαν, χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα.

Επισημαίνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που εξομοιώνετε το ΚΚΕ, που ήταν ο αιμοδότης του μεγαλειώδους αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης δίνοντας χιλιάδες νεκρούς, μέλη και στελέχη του, για την υπεράσπιση της ελευθερίας της χώρας από τον φασιστικό ζυγό, με τους φασίστες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου 2019, όταν η “Λαϊκή Συσπείρωση” κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης ενάντια στο κατάπτυστο, αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που ούτε λίγο ούτε πολύ εξισώνει εντελώς ανιστόρητα τον φασισμό με τον κομμουνισμό αθωώνοντας τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί, εμφανίσατε αιφνιδιαστικά αντιπαραθετικό ψήφισμα, στο οποίο επιχειρήσατε να ταυτίσετε τους κομμουνιστές με τους φασίστες. Τελικά κάτω από τη γενική αποδοκιμασία που υπήρξε αναγκαστήκατε να αποσύρετε το αντιψήφισμά σας και να υπερψηφίσετε της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι παρά τις συνεχείς, επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης με την κα δήμαρχο για το θέμα της παραχώρησης αίθουσας στις Κ.Ο. του ΚΚΕ, δεν κατέστη δυνατό να τη συναντήσουμε ή να επικοινωνήσουμε μαζί της. Γι’ αυτό σημειώνουμε τα εξής:

Κυρία Δήμαρχε, η θέση σας ως εκλεγμένη από το λαό, έστω και με αυτή τη διαδικασία, που νοθεύει τον πραγματικό συσχετισμό, σας επιβάλλει και έχετε υποχρέωση να δέχεστε και να ακούτε τι έχουν να σας πουν οι εκπρόσωποι ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό εργαζόμενων συμπολιτών μας. Η στάση σας να μην απαντάτε ή να κρύβεστε δεν τιμά ούτε εσάς, αλλά ούτε και το αξίωμα που σας εμπιστεύτηκε ο λαός.

Η αντιπαράθεση που υπάρχει και η ιδεολογική – πολιτική  αντιπολίτευση που σας ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση με άξονα τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ, είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας, όπως και το να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα και να ενημερώνουμε το λαό που μας εξέλεξε για την πολιτική που ασκεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου για την οποια την πρώτη ευθύνη έχει η επικεφαλής Δήμαρχος.

Γι’ αυτό  και σας εγκαλούμε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας, όπως απορρέουν από την υποχρέωση που έχετε, ως Δήμαρχος, γιατί το ζήτημα δεν είναι προσωπικό για να τα  απεμπολείτε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης,

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ