Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις των ΑΕΙ – Μόνο ένα self test την εβδομάδα για τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα, αλλά και την επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) από τις 24 Μαΐου 2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

 

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα των εξετάσεων – Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

 

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κ.λπ.

Σχολεία: Self test μια φορά την εβδομάδα

Ανακοινώνεται, επίσης, ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

 

Δείτε επίσης: Άρση lockdown: Τέλος τα SMS – Τι αλλάζει από αύριο σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο

 

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ