Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάμεσα στο συνεχές τρέξιμο, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Προκόπης Μπελεχρής, βρήκε λίγο χρόνο να μας παραχωρήσει μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία αναφέρεται στους τομείς δράσεις του.

 

Κύριε, Αντιδήμαρχε, έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τα χρέη του πρώην Δήμου Πεύκης. Ποια είναι η εικόνα του και ποια είναι η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από την ενοποίηση Λυκόβρυσης και Πεύκης ελέω “Καλλικράτη”;
Τα τελευταία χρόνια το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται κάθε χρόνο και πιο δύσκολο, από τη μία μεριά τα έσοδα από την πολιτεία όλο και μειώνονται, από την άλλη τα έσοδα από τα ανταποδοτικά (λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων) το ίδιο και οι υποχρεώσεις λόγω μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεγαλώνουν και μπορούμε να καταλάβουμε το τι συμβαίνει γενικώς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα στον ενοποιημένο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, είναι το μεγάλο χρέος του πρώην Δήμου Πεύκης, περίπου 18 εκ. ευρώ, το οποίο είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί από τα έσοδα του Δήμου και αυτό κάνει το έργο μας ακόμα πιο δύσκολα, κάτι που έπρεπε να το προβλέπει ο “Καλλικράτης”.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και πως θα προσπαθήσετε να τα επιλύσετε;
Τώρα στο θέμα αντιμετώπισης των προβλημάτων στον τομέα κοινωνικών υπηρεσιών είναι γεγονός ότι με τα ως άνω προβλήματα στον τομέα της οικονομίας είναι πολύ δύσκολο να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Αν πάρουμε τα θέματα με τη σειρά, το πρόβλημα ξεκινάει από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου οι εγγραφές είναι κατά 50% περισσότερες από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω του ότι τα παιδιά που οι γονείς τα έστελναν σε ιδιωτικούς σταθμούς τώρα γράφονται για να εξυπηρετηθούν από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί η ανάλογη υποδομή εξυπηρέτησης.
Εδώ, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει ο καθένας και το πρόβλημα υλοποίησης του όποιου προγράμματος.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και στα νηπιαγωγεία στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όμως με υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε πολλά από τα προβλήματα και θα προχωρήσουμε δυναμικά για το καλό όλων.

Ξεκίνησε η νέα σχολική σαιζόν, πριν από λίγες ημέρες, ποιοι είναι οι στόχοι σας, στο πλαίσιο, βεβαίως, των αρμοδιοτήτων σας;
Οι στόχοι μας για την νέα σαιζόν είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στους εκπαιδευτικούς κι εργαζόμενους στον Δήμο, έτσι ώστε με καλή συνεργασία και πολύ δουλειά να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Προσπαθούμε επίσης να ενεργοποιήσουμε τους συλλόγους αλλά και την εθελοντική συμμετοχή των δημοτών για το καλό του συνόλου.

Ποιες είναι οι λέξεις – κλειδιά στη φιλοσοφία της διοίκησής σας, ειδικά σε αυτήν την περίοδο;
Συνεργασία – υπομονή – διαλλακτικότητα – συμμετοχή και πολύ δουλειά        

• Σύντομο βιογραφικό, κ. Προκόπη Μπελεχρή

Γεννημένος σε χωριό της Μεσσηνίας είναι μόνιμος κάτοικος της Λυκόβρυσης από το 1958. Πετυχημένος και στους δύο βασικούς τομείς της ζωής: στην οικογένεια και στη δουλειά.
Παντρεμένος με την Ουρανία Μπολέτη, απόκτησε δύο παιδιά την Γιάννα και τον Κωστή, ήδη παντρεμένα και αποκατεστημένα.
Οικονομικά και επαγγελματικά αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε από το μηδέν και κατόρθωσε χάρη στην εργατικότητα, τη δραστηριότητα και την υπευθυνότητα του, να διαγράψει μια σταθερά ανοδική πορεία. Παράλληλα όμως με αυτά η παρουσία του στην κοινωνία της Λυκόβρυσης και δη στα κοινά, ήταν πάντοτε έντονη.
Οπλισμένος με ιδεολογία, πρωτοβουλία και αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στη δύναμη της θέλησης και της επιμονής συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και στη ίδρυση διαφόρων τοπικών φορέων, όπως οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λυκόβρυσης, η τοπική εφημερίδα της οποίας υπήρξε για χρόνια εκδότης.
Στα Δημοτικά δρώμενα ασχολήθηκε από το 2002 ως υποψήφιος Δήμαρχος στη Λυκόβρυση. Τη τετραετία 2003-2006 διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος – Μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής-Αντιπρόεδρος ΔΕΑΛ και πρόεδρος παιδικού σταθμού Λυκόβρυσης. Από το 2007-2010 διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος-Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης και μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής. Από το 2011 εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Δημιουργική Ενότητα Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης» -εκτελεί χρέη Αντιδημάρχου για τη διετία 2011-2013. Η δράση και η αποτελεσματικότητα είναι τα χαρακτηριστικά του. Πολιτικοποιημένος και κοινωνικοποιημένος, ιδεολόγος και παθιασμένος με τους στόχους του, τώρα που κάθε ατομική και οικογενειακή του ανάγκη είναι καλυμμένη, θέλει να αξιοποιήσει το σύνολο του χρόνου του, τη δραστηριότητα τις γνώσεις και τις γνωριμίες του στον πολιτικό χώρο για το καλό της Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Με την με αριθμό 1/2011 Απόφαση Δημάρχου ορίσθηκε ως Αντιδήμαρχο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Πολιτισμού, Νομικών Προσώπων, Δημοτικών επιχειρήσεων με τις παρακάτω αρμοδιότητες:
– Μεριμνά για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού.
– Τη συνεργασία με τους Προέδρους των ΝΠΔΔ – ΔΗ.Κ.Ε.ΛΥ.Π – Σχολικών Επιτροπών.
– Ενημερώνει την Εκτελεστική Επιτροπή για την λειτουργία των ΝΠΔΔ – ΔΗ.Κ.Ε.ΛΥ.Π – ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, μεταφέρει σ αυτά τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής και παρακολουθεί την υλοποίησή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ