Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Τι έγινε στη συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια συνάντηση που ξεκίνησε με ένταση άλλα τελικά κατέληξε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείου περιβάλλοντος μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη, του Δημάρχου της ΑΕΚ, κ. Άρης Βασιλόπουλου και εκπροσώπων της ΑΕΚ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.
Η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα της δημοτικής αρχής, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου. Αρχικά το κλίμα πήγε να χαλάσει όταν έπεσε στο τραπέζει πρόταση για μεταφορά του γηπέδου της ΑΕΚ σε άλλο χώρο εντός της πόλης δίπλα στην Εθνική Οδό (στην πρώην Ρενό). Η πλευρά της ΑΕΚ την απέρριψε κατηγορηματικά με τον κ. Μελισσανίδη εκνευρισμένος να τονίζει: «Αν ο δήμαρχος θέλει να φτιαχτεί γήπεδο στη Ρενό, ας επιχειρήσει να φτιάξει το δημαρχείο στη Ρενό”. Τελικά τα πνεύματα αργότερα ηρέμησαν και συμφωνήθηκε να γίνει μια κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου που θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις.

Μελισσανίδης σε Δήμαρχο: Πες μας τι θέλεις για τη Νέα Φιλαδέλφεια και θα στα κάνω
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απευθυνόμενος προσωπικά στον Δήμαρχο είπε τα εξής: «Το μόνο που σου ζητάμε είναι να μας αφήσεις να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας στο δικό μας οικόπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και εμείς για την περιοχή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε τους κατοίκους. Το ξέρεις πλέον ότι είμαστε απόλυτα νόμιμοι. Και να σου πω κάτι; Τι πάμε να χτίσουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια; Τσιμεντοβιομηχανία πάω να χτίσω για να βγάλω λεφτά; Γήπεδο θα κάνουμε.
Γήπεδο που θα είναι κόσμημα για ολόκληρη την περιοχή και θα αναβαθμίσει την πόλη. Δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι αντίθετος, ούτε να προσπαθείς με κάθε τρόπο να μας καθυστερήσεις. Για να τελειώνουμε, πες μου τι θες για τη Νέα Φιλαδέλφεια και θα στα κάνω εγώ! Πες μου τι θέλεις, αλλά σταμάτα να αναζητάς δικαιολογίες και άλλοθι για καθυστέρηση»,

Η θέση του Δήμου
Στην ανακοίνωση του Δήμου τονίζονται τα εξής: “Για την εκτίμηση των επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος είχε ζητήσει τη βοήθεια δύο ξεχωριστών ομάδων εξειδικευμένων και καταξιωμένων διεθνώς επιστημόνων, τα πορίσματά των οποίων αναδεικνύουν κρίσιμα θέματα που πρέπει να επιλυθούν και σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου όπως περιγράφεται στη μελέτη. Θέματα που αφορούν την ασφάλεια των θεατών και των κατοίκων της περιοχής, θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης με μείζονες παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο,  θέματα συμβατότητας με τον διατηρητέο προσφυγικό οικισμό, επιπτώσεις στο Άλσος και τη λειτουργία της πόλης, θέματα εξυπηρέτησης των τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για τις ανάγκες της οποίας έγινε η παραχώρηση του δημόσιου χώρου του γηπέδου.
Όλα τα παραπάνω θέματα θα μπορούσαν να επιλυθούν οριστικά εάν η πλευρά της ΑΕΚ, διερευνούσε την πιθανότητα εναλλακτικού χώρου επαρκούς για τις διαστάσεις του γηπέδου που επιθυμεί να κατασκευάσει. Με βάση αυτό το σκεπτικό επαναλήφθηκε απο τον Υπουργό  μια πρόταση που παλαιότερα είχε αναφερθεί και απο τον Δήμαρχο. Αφορούσε  χώρο 50 περίπου στρεμμάτων,  που θα μπορούσε να παραχωρηθεί στην ΑΕΚ μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε επαφή με την Εθνική Οδό, γεγονός που αφενός θα εξασφάλιζε καλύτερη πρόσβαση των θεατών και μικρή όχληση στην πόλη και αφετέρου καλύτερη θέαση του γηπέδου από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Π. Σκουρλέτης.
Η πλευρά της ΑΕΚ απέρριψε την πρόταση, εμμένοντας στην επιλογή της. Ο Δήμος από την πλευρά του, αποδέχτηκε για μια ακόμη φορά τη βούληση της ΑΕΚ να κατασκευάσει το γήπεδο στον αρχικό του χώρο και πρότεινε τη συγκρότηση ομάδας  εκπροσώπων του Δήμου, της ΑΕΚ και του Υπουργείου προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που ανακύπτουν, ώστε το γήπεδο να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο για τους φιλάθλους και τους κατοίκους. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συμβάλει θετικά στην υπόθεση του γηπέδου και ταυτόχρονα να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών”.

Δήλωση Σκουρλέτη
Ο Υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης είπε τα εξής: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα. Αλλά το γεγονός πως βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και οι δύο πλευρές είναι σημάδι πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αποφασίστηκε να κάνουμε μια κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου, στην οποία θα καλέσουμε και την Περιφέρεια, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Και οι δύο πλευρές είναι πλέον πιο ώριμες και αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα γήπεδο που θα τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ και του κόσμου της και τις ανάγκες της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ