Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Ξανά στο προσκήνιο το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης. Κυρίαρχο θέμα ήταν το ζήτημα του Λυκείου της πόλης, το οποίο, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, θα ξεπεράσει τους 510 μαθητές τη φετινή σχολική χρονιά, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την αδήριτη ανάγκη της κατασκευής του 2ου Λυκείου (ένα ζήτημα που “στοιχειώνει” εδώ και δεκαετίες το Δήμο καθώς είναι ένα παλιό αίτημα που δεν προχωράει παρα το γεγονός πως υπάρχει δεσμευμένο οικόπεδο).  Μάλιστα, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ως σημαντικό πλεονέκτημα στη διεκδίκηση από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου που είναι να κατασκευαστεί το 2ο Λύκειο.

Οι παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης
Πρώτος τοποθετήθηκε ο κ. Στράτος Σαραούδας, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη ίδρυσης του 10ου Νηπιαγωγείου και έθεσε ερώτημα αν έχουν ενημερωθεί οι υπάλληλοι των παιδικών σταθμών για τις δικαστικές αποφάσεις και πότε ξεκινούν οι παιδικοί σταθμοί.
Το τεράστιο πρόβλημα του Λυκείου έθιξε στην παρέμβασή του ο κ. Δημήτρης Περιβολαράκης. Μιλώντας και με την εμπειρία της επαγγελματικής του ιδιότητας (εκπαιδευτικός) ο κ. Περιβολαράκης τόνισε ότι με 500 και πλέον παιδιά είναι δύσκολο να λειτουργήσει το σχολείο.
Ο κ. Μανώλης Πετάσης, έθεσε το θέμα που ανέδειξε ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Γ. Σεφέρης” που κατήγγειλε προβλήματα νηπιαγωγείων της πόλης σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως θα μείνουν εκτός νηπιαγωγείων 60 παιδιά. Ο ίδιος ρώτησε αν έχει ο δήμος εικόνα σχετικά και τι σκέφτεται να κάνει. Ακόμη ρώτησε αν έμειναν παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς και αν υπάρχουν ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών. Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για τα προβλήματα των σχολείων πρότεινε ο κ. Βασίλης Καραβάκος, ο οποίος ζήτησε να μάθει τα κριτήρια της διανομής των σχολικών ειδών που συλλέγει ο δήμος.

Οι απαντήσεις του δημάρχου
Ο Δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε το Σώμα και το ακροατήριο ότι λύθηκε το θέμα με τις ανανεώσεις των συμβάσεων των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς και τόνισε: «Όλα πάνε ρολόι. Ότι έχω πει γίνεται. Θα λειτουργήσουν με πληρέστερη σύνθεση φέτος οι παιδικοί σταθμοί σε σχέση με πέρυσι και βεβαίως με μεγαλύτερο κόστος. Όμως χαλάλι το κόστος γιατί εξυπηρετείται ο κόσμος και βοηθιούνται πάρα πολύ τα παιδιά.»
Για το 10ο νηπιαγωγείο είπε ο δήμαρχος «σας αναθέτω το έργο. Βρείτε το κατάλληλο κτίριο, για το οποίο να αξίζει ο δήμος να αναλάβει το νοίκι του.»
Ο κ. Καρπέτας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι εγγραφές στο Λύκειο είναι 496 αλλά αναμένεται με κάποιους μαθητές που θα είναι μετεξεταστέοι να ξεπεράσει τους 510.  Όπως ήδη αναφέραμε ο Δήμαρχος είδε το θετικό της εξέλιξης λέγοντας: «Αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα για να πούμε στον ΟΣΚ να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το πρόβλημα.»
Πάντως, προσωρινά το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία δύο νέων αιθουσών, καθώς όπως είπε ο κ. Καρπέτας: «Τουλάχιστον δύο αίθουσες χρειάζονται και ο δήμος θα κάνει το ταχύτερο τις απαραίτητες κινήσεις.
Οι δύο αυτές αίθουσες θα δημιουργηθούν στο γραφείο των καθηγητών και οι καθηγητές θα μεταφερθούν στην έξω πτέρυγα της αίθουσας τελετών. Είναι επαρκές έχει ελεγχθεί. Έτσι θα λυθεί προσωρινά το πρόβλημα.»  Για τα νηπιαγωγεία και τα όσα είπε ο κ. Πετάσης ο Δήμαρχος είπε «Έχω την ενημέρωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο ότι θα διασωθεί το περσινό στάτους κβο.»  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ