Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Ένα βήμα πιο κοντά η “Αγιά Σοφιά”

Δημοσιεύθηκε

στις


Ακόμα πιο κοντά έρχεται η στιγμή για την ανέγερση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια (η “Αγιά Σοφιά” όπως έχει ονομαστεί). Εστω και με καθυστέρηση δόθησε από την Περιφέρεια Αττικής σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Η διαβούλευση λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου οπότε και ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για να βγει η οικοδομική άδεια και να ξεκινήσουν οι εργασίες στο οικόπεδο.
Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας τονίζονται τα εξής:
“Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαβιβάστηκε από τη Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το με αρ. πρωτ. οικ.150435/15 έγγραφο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με:
Α) τίτλο έργου: ‘Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής‘’, κατάταξη στην υποκατηγορία Α1, ομάδα 6η,  α/α 16 με είδος έργου: Γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις με κερκίδες (ανοιχτά ή κλειστά).
Β) θέση έργου: Το έργο υπάγεται διοικητικά, Δ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας, Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Π.Ε. Κ.Τ. Αθηνών,  Περιφέρειας Αττικής.
Γ) φορέα έργου: ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.
Δ) αρμόδια για το έργο περιβαλλοντική αρχή την Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ε) αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία  καλείται το κοινό να ενημερωθεί και το ενδιαφερόμενο κοινό να εκφράσει τις απόψεις του επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης, τη Δ/νση Περιβάλλοντος  (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα, υποδοχή κοινού: Δευτέρα- Παρασκευή, 9:00-15:00, τηλ.: 210-6984302)
ΣΤ) ημερομηνία έναρξης και λήξης δημόσιας διαβούλευσης: 22/07/15- 22/09/15
Ζ) ημερομηνίες έναρξης και λήξης προθεσμίας για κατάθεση απόψεων ενδιαφερομένου κοινού: 23/07/15-  2/09/15 στη Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής και 3/09/15- 23/09/15 στη Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.Π.Α.) του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λ. Αλεξάνδρας 11, Αθήνα)”.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιξε ο δρόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ