Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Καταγγελία για υπερκοστολογήσεις στα led του Δήμου Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα στοιχεία για τον διαγωνισμό του δημοτικού φωτισμού δόθηκαν στη δημοσιότητα

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία για τον διαγωνισμό του δημοτικού φωτισμού των Βριλησσίων προχώρησε ο πρώην δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Αργύρης Ντινόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντινόπουλος καταγγέλλει «καπέλο» 353.488 ευρώ και επιπλέον πληρωμή και των μεταφορικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Ντινόπουλου έχει ως εξής:

“Οι νέες αποκαλύψεις για τον διαγωνισμό του δημοτικού φωτισμού (κινεζικά LED) που ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2019 ο δήμαρχος κατακύρωσε στον ανάδοχο με την ακριβότερη κατά 353.488 ευρώ προσφορά προκαλούν τον κοινό νου των δημοτών. Γιατί αποκαλύπτεται ότι ο Δήμος Βριλησσίων, εκτός από το καπέλο των 353.488 ευρώ, θα πληρώνει και την μεταφορά των φωτιστικών σωμάτων στο Ισραήλ ( συν τα έξοδα εκτελωνισμού τους ) όταν αυτά θα χρειάζονται επιδιόρθωση.

Ενώ για τις ίδιες τις κινεζικές λάμπες (μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους) ο Δήμος θα πληρώνει, όταν αυτές θα καίγονται, την μεταφορά και τον εκτελωνισμό των ανταλλακτικών τους από την.. Κίνα επιπλέον του κόστους επιδιόρθωσης.

Αλλά και η χρονική αλληλουχία αυτού του προεκλογικού διαγωνισμού γεννά εύλογα ερωτηματικά.

Ενώ ο ανάδοχος και το καπέλο των 353.488 ευρώ έκλεισαν λίγο πριν τις εκλογές (στις 22 Απριλίου 2019) η σύμβαση υπογράφηκε με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους ( στις 29 Μαΐου 2020)

Αλλά ακόμη δεν έχει μπει ούτε μια λάμπα, αν και με την υπογραφή της σύμβαση έπρεπε «τα πρώτα αποτελέσματα του νέου φωτισμού να είναι ορατά μέχρι το τον Δεκέμβριο 2020» (
σύμφωνα με τότε ανακοίνωση του δημάρχου ) Η δημοτική αρχή δεν δίνει καμία απάντηση σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις πέραν κάποιων ύβρεων. Επικαλείται το Ελεγκτικό Συνέδριο που ως γνωστό δεν ελέγχει την σκοπιμότητα του διαγωνισμού (δηλαδή το καπέλο των 353.488 ευρώ) όπως, άλλωστε φάνηκε και στην υπόθεση των 2.000.000 ευρώ του διαβόητου Μεγάλου Περιπάτου ο οποίος, ήδη, έχει ξηλωθεί.

Συμπερασματικά οι κινεζικές λάμπες του δημάρχου αν ποτέ τοποθετηθούν δεν θα «καίνε τσάμπα» όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Λέγοντας ότι δήθεν δεν θα πληρώσουν επιπλέον λεφτά οι δημότες μόνον και μόνον γιατί οι δημότες αντί να πληρώνουν απευθείας τον εργολάβο θα το κάνουν μέσω του… Δήμου. Κατά τα άλλα η «κοινωνικά ευαίσθητη» δημοτική αρχή είναι εναντίον των .. ιδιωτικοποιήσεων!

Για την ώρα, πάντως, ο Δήμος Βριλησσίων παραμένει στα σκοτάδια που, βέβαια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο του κυρίου Μανιατογιάννη.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ