Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ποιος ζητάει παρέμβαση της Περιφέρειας για το Κτήμα Φιξ

Δημοσιεύθηκε

στις


Το θέμα του κτήματος Φιξ ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κυριάκος Κουτρούλης. “Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Αττικής ότι θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση της ΑΕΚ, του ΠΑΟ κ.α. για την κατασκευή των γηπέδων τους, θεωρήσαμε καλή ευκαιρία να ζητήσουμε από τον κ. Σγουρό να προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής στην αγορά του Κτήματος Φιξ” τόνισε ο Σύμβουλος που έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε η παράταξη της οποίας ηγείται “ΠΝΟΗ” προς τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: “Όπως γνωρίζετε, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου Αττικής βρίσκεται στα όρια των δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, στη συμβολή των οδών Ηρακλείου και Αμαρουσίου. Πρόκειται για μια έκταση 27 στρεμμάτων, μέσα στην οποία βρίσκεται διατηρητέο κτίσμα και βλάστηση που αριθμεί τα 1.563 δέντρα.
Στο παρελθόν έγιναν αρκετές ατυχείς προσπάθειες για την απόκτηση του χώρου από το ελληνικό δημόσιο και απόδοση αυτού στο ευρύτερο κοινό. Είναι γνωστή η ευαισθησία του Περιφερειακού Συμβουλίου για ενίσχυση δραστηριοτήτων και απόκτηση χώρων που εξυπηρετούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με τελευταίο παράδειγμα τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, ως νέα δημοτική παράταξη και πάνω από όλα Ηρακλειώτες και κάτοικοι του λεκανοπεδίου, ζητούμε να επιδείξετε την ίδια ευαισθησία, ώστε η περιφέρεια, η οποία διαθέτει οικονομική ευμάρεια, επιλέγοντας τον κατάλληλο νομικό τρόπο, να αποκτήσει το χώρο αυτό και να τον αποδώσει εν συνεχεία στην ελληνική κοινωνία, δείχνοντας ιδιαίτερο σεβασμό προς τους πολίτες και στο δικαίωμά τους να απολαμβάνουν τους τελευταίους και εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αττική. Σας εφιστούμε την προσοχή ότι πρόκειται για ένα χώρο ζωτικής σημασίας, τον οποίο οφείλουμε πάση θυσία να προστατεύσουμε και να αποκλείσουμε από την τσιμεντοποίηση.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το χώρο αυτό. Συνημμένα σας υποβάλλουμε αντίγραφο δημοσιεύματος με φωτογραφία του χώρου και σας καλούμε να τον επισκεφθείτε για να έχετε ιδία αντίληψη.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ