Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η διέξοδος βρίσκεται στη γραμμή

κατάργησης των μνημονίων”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση της 3ης Οκτωβρίου   έλαβε το ακόλουθο ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γλυφάδας (αριθμός απόφασης 234/2012) το οποίο έλαβε 23 ψήφους Υπερ και 5 Κατά.

“Τα Μνημόνια και η Δανειακή Σύμβαση καθώς και όλα τα μέτρα που παίρνονται εκπορεύονται από τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα.
Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός. Τα μνημόνια συμπεριλαμβάνουν πολλά μέτρα που προέβλεπε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που αποφασίστηκαν από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις την προηγούμενη περίοδο, αλλά η εφαρμογή τους εμποδίστηκε ή καθυστέρησε από την ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής πάλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας κρίνει ότι οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, είναι εργαλείο για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση βασικών εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει στην πτώχευση του λαού.
Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική, λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του φυσικού πλούτου και του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, και να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ