Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Εκτός δημοτικής ομάδας, αλλά εντός παράταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγχυση με το καθεστώς του Νίκου Μπράτιμου

στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Παραμένει τελικά στη δημοτική παράταξη “Νέα Ιωνία-Νέα Άποψη” o Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Μπράτιμος, μετά το… μπέρδεμα που προκλήθηκε σχετικά με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος.  Σε εκείνη τη δήλωση ο κ. Μπράτιμος είχε τονίσει πως ανεξαρτητοποιείται από τη δημοτική ομάδα, δηλαδή από την ομάδα των Συμβούλων που εκπροσωπούν την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι από την παράταξη. 

Ωστόσο, αυτό που κατάλαβαν όσοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση ήταν πως ο κ. Μπράτιμος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μάλιστα  ο Νόμος δεν προβλέπει διαδικασία παραίτησης Δημοτικού Συμβούλου από τη δημοτική ομάδα αλλά από τη δημοτική παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί. Για αυτό το λόγο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πέτρος Μπουρδούκος, κάλεσε τον κ. Μπράτιμο να διευκρινίσει την έννοια της ανεξαρτητοποίησής του προκειμένου να κινηθούν και οι διαδικασίες αντικατάστασής του από τις επιτροπές στις οποίες μετέχει. Και ο Σύμβουλος απέστειλε δεύτερη γραπτή επιστολή στην οποία διευκρινίζει τα εξής: “Παραμένω μέλος της παράταξης αλλά για λόγους δεοντολογίας δεν συμμετέχω στη δημοτική ομάδα όσον αφορά τις επιτροπές”.  
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μπράτιμος αντικαταστάθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στην οποία μετείχε ως τακτικό μέλος από τον κ. Μιλτιάδη Καναβό που ήταν ο δεύτερος αναπληρωματικός από την πλευρά της μειοψηφία καθώς ο πρώτος αναπληρωματικός, κ. Δημήτρης Κουκουλάρης, δεν αποδέχθηκε τον ορισμό του για προσωπικούς λόγους, αλλά και για λόγους που έχει αναφέρει στο παρελθόν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ