Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το λιανεμπόριο ετοιμάζεται για άνοιγμα τη Δευτέρας, με ραντεβού σε καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων.

Οι καταναλωτές ήδη ζητούν να κλείσουν ραντεβού από την πρώτη μέρα λειτουργίας και οι έμποροι ελπίζουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις τους.

Το πράσινο φως αναμένεται να δώσει την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ο τρόπος που τοποθετήθηκαν με το…καλημέρα οι επιστήμονες στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών δίνει ελπίδες στους εμπόρους.

Κάποιοι από τους επιστήμονες πιστεύουν ότι το λιανεμπόριο έπρεπε να προηγηθεί των σχολείων. Και στο μπρα ντε φερ της Παρασκευής ανάμεσα στην αγορά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται πως προβάδισμα έχει η πρώτη.

Την ίδια πρόθεση έχει και η κυβέρνηση, κάτι που έκανε σαφές ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε την άποψη ότι σιγά σιγά πρεπει να ανοίξουν όλοι οι τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ήδη, από το πρώτο εννιάμηνο του 2020 τα δημόσια έσοδα έχουν μειωθεί κατά 600 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ που δεν έχει καταβληθεί, ενώ οι συνολικές απώλειες του εμπορικού τζίρου ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια.

Για τους εμπόρους τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία, καθώς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, παραδοσιακά, το λιανικό εμπόριο καταγράφει τζίρο που κυμαίνεται από 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιές άλλες δραστηριότητες θα βρεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων.

Τα κομμωτήρια θα βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης, όμως δεν θα ανοίξουν μαζί με τα καταστήματα, καθώς οι ειδικοί δεν θέλουν να πάμε σε μαζικό άνοιγμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το click inside θα έχει νέους κανόνες. Ένας από αυτούς είναι ότι θα ψωνίζουμε στα καταστήματα της περιοχής που μένουμε. Επίσης θα μπει στη ζωή μας το αυστηρό τρίωρο.

Θα υπάρχουν αυστηρότατοι έλεγχοι ακόμα και για την τήρηση του ωραρίου. Το μαγαζί θα πρέπει να μας έχει στείλει μήνυμα, όπου θα επιβεβαιώνει το ραντεβού.

Όσον αφορά στα σχολεία, το ζήτημα θα πάει για μια επόμενη συζήτηση, προς το παρόν το θέμα «παγώνει».

Πηγή: Mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ