Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μέτρα ζητάει το Υπουργείο Υγείας από Περιφέρειες και Δήμους

Δημοσιεύθηκε

στις

Μάχη για να περιοριστούν τα κουνούπια

Εντονότερο αναμένεται να είναι φέτος τo πρόβλημα της εμφάνισης κουνουπιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να στείλει επείγουσα σχετική εγκύκλιο σε Περιφέρειες και Δήμους με την οποία επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού και ζητεί την έναρξη του σχεδίου δράσης, από τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης υλοποιείται με ψεκασμούς που γίνονται σε στάσιμα κι άλλα επιφανειακά ύδατα και είναι βασικό να πραγματοποιείται εντός της Άνοιξης που είναι η εποχή εκκόλαψης των αυγών των κουνουπιών.  Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον περιορισμό των εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών, όπως είναι οι συγκεντρώσεις λιμναζόντων υδάτων και η συσσώρευση σκουπιδιών, καθώς η καταστροφή των εστιών μειώνει την ευχέρεια πολλαπλασιασμού τους και επομένως μειώνει την πυκνότητά τους. Θυμίζουμε εδώ ότι ο Χ-τύπος είχε καταγράψει πέρσι τα παράπονα κατοίκων της Νέας Ιωνίας στις περιοχές της Σαφράμπολης και της Ινέπολης για τα τσιμπήματα από κουνούπια που προέρχονταν από τα φρεάτια της περιοχής. Και μάλιστα ανάλογο ζήτημα τέθηκε και στη Λαϊκή Συνέλευση στο 1ο Λύκειο από τον κάτοικο της περιοχής, κ. Γιάννη Καρπέτα. 

• Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Νέας Ιωνίας

Από την πλευρά του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας , κ. Φώτη Τσομπάνογλου, πάντως, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται πως η υπηρεσία, ενόψει και της θερινής περιόδου, θα βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, για την προστασία από τα κουνούπια. Η συνεργασία θα αφορά την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων, προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ψεκασμούς, σε συγκεκριμένες εστίες (π.χ. εγκαταλελειμμένα σπίτια κ.α.), την κατάλληλη περίοδο. Πέρα από τις ενέργειες του Δήμου και τα προληπτικά μέτρα που θα ληφθούν,  ο κ. Τσομπάνογλου σημειώνει πως οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης (www.keelpno.gr).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ