Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση του Αστέριου Ροντούλη προς τον Υπουργό Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Να εξαιρεθούν από την Έκτακτη Εισφορά

Αλληλεγγύης οι Πνευματικά Ανάπηροι»

Ερώτηση σχετικά με την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης σε πνευματικά ανάπηρους κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

“Με βάση τον ν. 3986/2011 επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ, των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011 – 2015.
Στον ίδιο νόμο αναφέρεται ότι από την ειδική εισφορά εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα με βαριά κινητική αναπηρία πάνω από 80%, ή πρόσωπα ολικώς τυφλά, δηλαδή με ποσοστό αναπηρίας 100%.
Όμως, υπάρχουν συμπολίτες μας με πνευματική αναπηρία σε ποσοστό 100%, που όπως φαίνεται, δεν εξαιρούνται από την καταβολή της ειδικής εισφοράς, αφού στον παραπάνω νόμο αναφέρεται μόνο η περίπτωση της κινητικής αναπηρίας και της ολικής τυφλότητας. Έτσι, πολλοί από αυτούς, προσέτρεξαν να πληρώσουν την οφειλή τους, παρόλο που ανήκουν διαπιστωμένα στην ειδική κατηγορία των ΑμεΑ με ολική αναπηρία.
Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Ποιος είναι ο λόγος που δεν αναφέρονται στον νόμο οι εξαιρούμενες ομάδες των πνευματικά αναπήρων με ποσοστό 100%;
2.Είναι μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου να φροντίσει, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις και οι πνευματικά ανάπηροι με
3.ποσοστό 100% και ταυτόχρονα να επιστραφούν τα καταβληθέντα χρήματα σε όσους τα έχουν αδίκως καταβάλει ;”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ